Стероидите навлизат масово след 1990 г. в България. По това време единствените препарати, които могат да се намерят са Бионабол (метандростенолон), Тестостерон (Омнадрен) и Ретаболил (Дека-дураболин, нандролон деканоат).

Какво е зоб?

Бионабола се приема с грамове (400% по-високи дози от максималната). Информация няма, няколко книги са на разположение и ги ползват едва ли не като библии за стероидите. Първата сериозна такава излиза през 1995 година със заглавие "Ройдс", което значи стероиди на жаргрон (Roids), с точни и конкретни отговори по темата. За времето е била изчерпателна и скандална. Лекари, преподаватели и фармацевти са били против това, което е пишело вътре, но спортуващите черпеха информация и продължаваха да тренират по фитнес залите. Имало е случаи, в които фитнес маниаци са приемали над 2 грама (2000 mg) Бионабол - фатално, без да са наясно с последиците от това и страничните ефекти, произлизащи от този много силен орален андрогенен анаболен стероид. Според експертите и фитнес маниаците, стероидите се използват за да станеш по-силен, мускулест и си с по-малко мазнини. Стероидите (тогава повечето са ги наричали химия) е помагала при положение, че знаеш как точно и по колко да ги използваш в съчетание с хранене и тренировка. Всеки сам решава какво точно иска да постигне, но преди това трябва да се запознае със страничните ефекти от стероидите - положителни и отрицателни. Човек трябва да прецени собственото си тренировъчно състояние и развитие, има ли нужда от стероиди и напълно наясно ли е какво точно ще прави и иска да постигне.

Легендите и преданията за анаболите през годините на прехода

Митовете за потентността са измислица, защото проблема идва от психологичната нагласа, тъй като след спирането на стероидите, вие не се чувствате по същия начин и търсите това чувство, което е било тогава, когато сте на анаболни стероиди. Разбира се - в никакъв случай не е желателно да предозирате, защото точно от там идват всички проблеми и странични ефекти, които могат да съществуват.

sh

Начинът на приемане и на спиране на стероидите е същността на въпроса. Има много различни твърдения, Стероидни цикли от SH | Спортни храни, но няма как да са еднакви за всеки. Не биха могли да се степенуват ефикасността и работоспособността на даден стероиден цикъл, защото влияят голям брой субективни фактори. С понятието стероиден цикъл по принцип се има предвид прием на анаболни стероиди минимум 10-14 седмици. Основното нещо обаче е, че високите дози не винаги водят до високи резултати, грешно е да се твърди, че колкото повече взимаш толкова по-як ще станеш. Разликата между отровата и лекарството е в дозата. Ако даден медикамент не се употребява по дадените указания, твърде вероятно той би довел до влошаване на здравето на този, който го приема. За съжаление няма спортна фармакология, която да даде научно обяснение точно за какво става въпрос – колко количество от кой стероид действа на даден индивид. Няма официално научно разработване на темата как действа даден стероид. Всичко е ъндърграунд. Учиш се сам и крадеш опит от тези, които вече знаят, а ние сме точно такива. С повече от 20 години опит - на разположение сме 24 часа в денонощието за въпроси. Така, че възползвайте се, ако имате такива от тук. С добра подготовка – когато си наясно с процесите в тялото, що е това метаболизъм, как работят хормоните, как действа самият стероид, имаш голяма база данни, която ти дава възможността да експериментираш. Ако приемаш стероиди 3 месеца, хубаво би било 3-4 месеца да си починеш. Ако изпиеш 100 хапчета аспирин и 100 хапчета стероид – действието на аспирина ще е фатално, докато от стероида най-много да те хване разстройство. Няма твърде малка или твърде висока доза, защото твърде малко за едни ще е твърде много за други. Голям проблем е фактът, че много хора се хвърлят смело и решително да съставят стероидни цикли на сляпо - без да имат необходимия минимум от познания, вследствие на което може да се стигне до здравословен проблем, да няма резултат или постигнатият веднъж резултат да не може да бъде запазен. Питайте ни за всичко, от което се интересувате. Много хора използват стероиди, без видим резултат. Една от причините е неосведомеността или тяхнато невежество, а другата - стероиди менте. Още по-нелепо е човек, който не е запознат да дава съвети относно тези неща. Примери за такива случаи, в който някой се назобва (на жаргон, взима стероиди) и няма никакъв видим резултат са много - няма да бъдат споменавани, но парадокса е, че едновременно са до известна степен публични личности с фитнес блогове и в същото време невежи и самоуверени.

Както и да е!

Най-популярният и доказал се стероиден цикъл е приемане по схемата на пирамидата. Приемите се разделят на седмица (за по-удобно), започва се от една минимална доза, в зависимост от стажа и опита. Дозата се увеличава постепенно. Като се стигне до пика, се задържа две-три седмици, зависи от схемата, и се „слиза“ постепенно и бавно. Основното е да се слезе от „пирамидата“ по-бавно, отколкото сме се качили. Ако стигнем пиковата доза за 3 седмици, значи трябва да слезем за 5-6, защото тялото, оставено изведнъж без стероиди, изгаря всичко, което сме направили като мускулна маса. „Идеята на тренировката и на химията е да има стрес. Стресът изкарва тялото в по-голямо положение на ниво сила, адаптация. Здрав човек винаги се адаптира, когато го подложим на по-екстремални условия. Подобно нещо са тренировките. Как растат мускулите: увеличаваме тежестта, получава се стрес, тялото отговаря адекватно, като на даденото интензивно натоварване, то увеличава мускулната маса. Стимулирането със стероиди представлява значително увеличаване на целия този процес. Ако имаме необходимите познания, можем да постигнем почти всяка цел. Да натрупаме мускулна маса, да свалим мазнини. Приемът на стероиди увеличава значително започнатите процеси. Развива и усилва резултата от храненето и тренировките. Има няколко отделни направления- тренировката, храненето, възстановяване, стимулиране, те трябва да бъдат независими и всяко от тях да се развива максимално. Не трябва да се поставя едното за сметка на другото направление. Това е система, която върви заедно.

Дозата е относителна и различна за всеки. Но със сигурност няма как да умреш от еднократно приета висока доза стероиди. Тук не говорим за препарати като ефедрин или негови подобни - те имитират действието на адреналина и норадреналина. Когато имаме адреналин в тялото ни, се повишава обменът на веществата, увеличава се пулсовата честота, вдига се температурата. Крайният ефект на това нещо е, че подготвя тялото за някакъв вид работа – когато трябва да оцелеем, когато сме заплашени, осигуряваме допълнително енергия. Целта на тези лекарства е така да поставят тялото, че да изразходва възможно най-много енергия, като мазнините да са източник на тази енергия. Ние сме в по-голям стрес, за да направим по-добра тренировка, осигурява се енергията, идваща от адреналина. Не препоръчваме на никой да приема ефедрин или негови подобни.

Ако нямате достатъчно информация, ползвайте формата за запитвания с анкетата и след като я попълните - ще се свържем с вас и ще ви дадем точна информация, за това, което ви интересува.