Фалшиви стероиди в Интернет сайтове, които копират не само външния вид на SH | Спортни храни, но и текстове, изображения и всякакви способи сигнализираха клиенти на SH | Спортни храни. Дилърите предлагат фалшиви лекарства на ниски цени с безплатна доставка и подаръци! Бъдете внимателни, кои сайтове разглеждате и от къде поръчвате, тъй като има огромна вероятност да вземете застрашаващи здравето ви продукти.

Фалшиви стероиди в България

Подобни на SH | Sportnihrani - не една, а няколко Интернет страници бяха индексирани в Google през последните месеци, имитирайки външния вид на SH | Sportnihrani с различни имена.

В стремеж да изглеждат по идентичен и подобен начин на SH | Sportnihrani (ползвайки визията и крадените ресурси - статии и информация), тези Интернет дилъри на фалшиви лекарства целят Интернет печалби.

Занижените цени и евтините примамки с фалшиви стероиди

Честите думи в изразите с описанието на сайтовете с фалшиви анаболи са:

  • "Фармацевтични"
  • оригинални?
  • качествени...
  • ?изпитани-
  • водещи:D
  • Стимуланти?

и други подобни думи, биха могли да ви примамят да поръчате стероиди с токсично съдържание (парцали в ампула, Станозолол в кутия от цигари и др.) или най-добрия случаи празно съдържание на маслени и водни разтвори в многодозови флакони и ампули за еднократен прием, таблетки и хапчета.

Винстрол, произведен на черно - Фалшиви стероиди

Фалшиви анаболни стероиди - Winstrol (Zambon)

Фалшиви анаболни стероиди - Winstrol (Zambon)

Инжекционният Stanozolol се предлага във воден или маслен разтвор, като най-често е воден. Субстанцията му е Станозолол кристали, които правят утайка в ампулата или многодозовия флакон на дъното напълно след известно време (около 16 часа). Ако имате инжекционен Winstrol и сте установили, че състава му (бялата утайка) е с различно количество на ампулите/флаконите, със сигурност вие притежавате съмнителна субстанция, която инжектирате в седалищния или раменен мускул.

Най-често това е

тестостерон суспензия (заради ниската цена на активната субстанция и същевременно имаща подобен ефект като този на винстрола) или прахообразен състав, който имитира истинския Stanozolol (празно съдържание).

Primobolan Depot - Bayer, фалшиви стероиди

Ако попаднете на Примоболан без кутия и листовка - то трябва да бъдете сигурни, че това на 99% е фалшификат, който в най-добрия случаи е с неизвестно количество в съдържанието на тестостерон пропионат. Ако цената на примоболана е по-ниска от 12.00 лв за ампула, няма как примоболана да е истински, тъй като в България най-често той идва от Турция а там цената не е много по-ниска.

Ако не искате да давате пари на вятъра и да залагате здравето си в ръцете на дилъри на „Home made” (гаражни нелегални производители) препарати, тази статия ще ви е от полза. Тя е предназначена за хора, които не са наясно с нещата от кухнята на производителите на анаболни препарати. Там, където ХЕИ (или Здравното министерство), никога не са е влизали!

Оригинални препарати, които до момента нямат фалшификати

Има една нова фирма, която работи страхотно и нейното име е NEGEN. Тези анаболни продукти се радват на уникална популярност сред елита и ако желаете да вземете най-доброто това е една от препоръчаните на SH | Sportnihrani продукти с анаболни стимулатори. Друга фирма, с безкомпромисно качество е американската TN Pharma USA.

На първо място се опитайте да откриете фармацевтични стероиди! Тoва са лекарства, продавани в аптеките в България, Гърция, Турция, Испания и др. SH | Sportnihrani може да ви предложи такива продукти. Закупувайки такива стероиди, Вие гарантирано сваляте един риск по-малко за здравето си, който не е за подценяване (защо? - по-нататък ще бъде разяснено). Не купувайте стероиди от дилъри на препарати (макар и това да е най-масовата практика в България). Има 95% вероятност, че те ще са „менте”, тъй като на българския ъндърграунд пазар се предлагат фалшиви копия на всички популярни аптечни препарати, както и множество "Home made" препарати (за които споменахме по-горе).

Срещат се в последните 3 години и медикаменти, на които се правят изключително сполучливи фалшификати! Най-често срещаните такива марки са "Balkan pharmaceuticals" и "Alpha pharma". Те приличат на оригиналните продукти, защото са в почти едно към едно лъскави кутийки, с доста подобни листовки, но за жалост са "ъндърграунд" и се произвеждат нелегално. Повечето такива продукти имат лъскави холограмни стикери.

Напоследък се срещат много често фалшив Туринабол на множество фирми, една от които е Balkan Pharmaceuticals. Бъдете внимателни от къде се снабдявате с анаболни препарати, защото вероятността да попаднете на менте е много вероятна.

Сигурно се чудите какво е значението дали един препарат е легално или нелегално произведен? Отговорът се корени в няколко основни фактора, които трябва да се вземат под внимание:

Стерилност на стероидите

Вие ще използвате хапчета, които ще поглъщате или ампули, които ще си инжектирате. Таблетките могат да нарушат нормалното киселинно ниво и функциониране на вашия стомах. Те могат да доведат до гадене, диария, замърсяване с бактерии и дори смърт (миналото лято в Созопол имаше два случая на фалшив „Анавар”, единият от пострадалите почина, а на другия отсраниха част от стомашно-чревния тракт поради киселината, която се е намирала в хапчетата).

Все пак ако решите да взимате такива таблетки, пийте пробно по 1 табл. Дневно, 4 дни преди да започнете цикъла. По този начин ще проверите как се чувствате от тях и ако се почувствате зле или странно, може да ги спрете бързо докато са в малка доза. Също така, ако имате алергия, бързо можете да реагирате адекватно (алергичният шок се изразява в един или няколко от тези симптоми: парене в очите, обриви, високо кръвна, сърцебиене, гадене, задушаване и други).

При инжекциите разтворът попада в мускула или под кожата директно. Тук рискът е значително по-голям. Освен споменатите по-горе странични ефекти, присъщите за некачествените таблетки, се добавят още: натравяне на кръвта, абсцес в зоната на обождането (следва операция с отстраняване на мъртвата мускулна тъкан или третиране на абцеса), натрупване на белегова или калцирана тъкан в областта на инжектирането (тя представлява топчета или буци с различна големина, които може никога да не изчезнат, придавайки нездрав вид на зоната, в която се намират), отичане на областта, треска и висока температура, и други.

Тези опасности се дължат на това, че "ъндърграунд" стероидите се правят от хора, които вероятно не си мият ръцете, а още повече да спазват хигиенни изисквания за производство. Често се срещат некачествени разтворители или масла (имайте предвид, че най-често се ползват готварски олиа като: ленено, слънчогледово, зехтин, оризово и други), които се добавят към активното вещество, твърди частици в разтвора, дори знаем за случай на намерени косми в ампула.

По-рискови са водните разтвори на стероиди от „черния” пазар, защото бактерии, попаднали веднъж във водата се размножават с пъти по-бързо, отколкото в мастните разтвори. За предпочитане ги избягвайте. Можете да прочетете как да избегнете най-често срещаните болки от инжекциите, има достатъчно материали по темата.

Липса на технологична филтрация за активно вещество при фалшиви стероиди

Повечето сухи неразтворени активни субстанции идват от Китай. Българските "Производителите на черно", които са решили да купуват суровините си от там, със сигурност няма да принадлежат към Първо качество, защото високото качество има и много висока цена. Те имат второ, трето и дори четрърто качество (Pharmaceutical Grade). Колкото нивото е по-ниско, толкова субстанцията е по-замърсена с тежки метали, поради факта, че всяко фино филтриране оскъпява и забавя продукцията. Тежките метали са много коварни и за да усетите негативното им влияние, може да минат и години. Тези токсични частици при многократно поставяне на ненапълно технологично чиста суровина, бавно се придвижват до някои от органите и засядат в тях. Тяхното натрупване, освен да трови организма Ви, може да затрудни правилното функциониране и дори да доведе до блокаж на същия този орган. Това е изключително пагубно и животът ви може да се преобърне.

Гореспоменатите случаи не са често срещани, но все пак се замислете дали има смисъл, от това да подлагате тялото си на подобни рискове само и само да постигнете някакъв временен резултат на аматьорско ниво. Определено след разходката до хирурга ще ви останат много страхове, неприятни спомени, рани, за които дълго ще посещавате доктора. Разбира се, ще загубите много време, през което няма да имате възможност да тренирате и растете, ще имате неприятни за Вас и околните белези, дори и "дупки" в целостта на мускула. Ако решите един ден да се състезавате на състезанията по културизъм, съдиите няма да толерират такива състезатели, което автоматично ще ви изстреля назад в класирането, като по този начин надеждите за предно класиране ще намалеят неимоверно.

Спекулации за крайни цени на "ъндърграунд" продуктите

Не е за подценяване и факта за Спекулата на цените на анаболните препарати в България. Имайки предвид нетърпението за прогрес на всеки начинаещ , както и неговата неусведоменост относно истинските цени на повечето стероиди, дилърите почти винаги спекулират с крайната цена на продукта. Понякога крайната цена на ъндърграунд препаратите е пъти над тази, на която са я купили от производителя (или другия дилър, който също е сложил необходимата горница за себе си).

Вследствие на това се получава парадоксът, че голяма част от "ъндърграунд" продуктите струват много повече от истинските фармацевтични продукти, в които със сигурност са използвани качествени суровини, човешки труд на специалисти, тестове, разходи за дистрибуция и печалба, която си слага и самата аптека. За пример ще дадем един аптечен бленд (смес) от различни видове тестостерон, който струва около 4.80 - 6.00 лв, а същия такъв (но с друга марка от съмнителен производител) в интернет струва 7-8 лв.

Основната цел на тази статия е да информира и предпази клиентите на Sportnihrani.com от вероятни рискове за тяхното здраве и прогрес. Всеки производител и потребител на подобни препарати сам трябва да носи своята отговорност, когато употребява и/или произвежда такива продукти. Все пак здравето е най-важно, а без него спорт просто не съществува! Продължаваме:

Несъответсвие на количеството, липса на активно вещество

Когато един човек, употребяващ анаболни стероиди, иска да направи цикъл, то той подбира няколко препарата сам, понякога отива при дилър или при „вещо лице”. Хората, които предлагат препарати са няколко групи: фитнес инструктори, известни шампиони по културизъм или просто търговци.

По-голяма част от дилърите взимат анаболните стероиди от хора, които се водят “вносители”, но всъщност повечето от тях са производители на „гаражна” химия, която те забъркват сами. Има препарати, които съдържат активно вещество, но много често се срещат и тези, които представляват ампула, пълна с олио или таблетка, съставена от пресовано чисто нишесте. Тези хора печелят доста от това – себестойността на хапчетата и шишенцата, които опаковат, им излизат стотинки (в буквалния смисъл), а ги продават за стотици левове. Ще разгледаме такъв пример по-надолу в статията.

Честа практика на дилърите е да купуват един или два препарата, в които има малко активно вещество, като например метандиенон. При прием на това вещество се увеличава приръст на силата, усеща се издуване на мускулите (от водната задръжка) и клиентът остава с впечатлението, че продуктите работят. Ако Ви изготви цикъл, дилърът ще Ви даде три-четири, или повече различни препарата, но всъщност, ще ви продаде един, с малко количество евтина анаболна съставка вътре.

Клиентът ще си мисли, че прави изключително силен цикъл с различни препарати, а всъщност ще си инжектира голямо количество ленено или друго масло със съвсем малко активна суровина вътре. Така скоро след като спре медикаментите трениращият ще остане изненадан, че всичките „мускули” са му изчезнали (именно заради водната задръжка)

Има и вариант „стероидният гуру” да не Ви познава или да Ви дава препаратите през трето лице. Тогава той може да продаде дори препарати без активно вещество. За жалост на „черния пазар” 70-80 % от предлаганите анаболни стероиди се продават на някои от гореупоменатите принципи. Продуктите в SH | Sportnihrani, всички анаболни стероиди в този Online магазин действат така, както очаквате, защото ако не сте доволни от ефекта, ние ще ви върнем парите обратно!

Подмяна на активното вещество

След като сте наясно къде се прави по-голямата част от „зобa”, нека да си представим един идеален вариант, че препаратът работи и вие сте си взели например мастерон ди-пропионат. Вътре най-често има или малко тестостерон пропионат, малко метилтестостерон или метандиенон. Пак ще усетите твърдостта на мускулите си присъща за мастерона, но трябва да сте го употребявали дълго, за да забележите водната задръжка, проявяваща се при прием на 17-алфа алкилираните тестостеронови деривати. Тези орални препарати са много често влагани в инжекционни стероиди.

Защо и с каква цел се прави това, и какво печелят производителите?

Когато суровините за производство на анаболни стероиди са под формата на чиста прахообразна маса, то те най-често идват от Азия – в 80% от случаите - от Китай. Тази дъражава има много силна фармацевтика, и повечето суровини там са на доста ниски цени. Половин килограм от най-скъпия препарат Анавар (оксандролон) в Китай струва около $1500, докато същото количество от най-евтиния препарат метилтестостерон - струва около $600. Производителят поръчва 500 гр. по-евтината сурвина от азиатска фармацевтична компания, влага го в дози от по 10 мг в ампули от 1 мл и така от половин килограм прави 50 000 ампули, с които захранва българския „черен пазар”.

По този начин една ампула има себестойност 15 стотинки (това е цената, която включва цената на стъклената ампула, олиото вътре, плюс метилтестостерона). Така че ако си купите ампула Примoболан за 12-15 лв, излиза, че производителят печели почти 10 000 % от продажбата на тези препарати! Освен това, ако смесите няколко инжекционни препарата с вложен метилтестостерон или метандиенон, вие се обричане на опасен риск за вашия черен дроб, защото и двата препарата са от групата на 17-алфа алкилираните стероиди и са доста хепатотоксични (увреждат черния дроб), водят до цироза, спукване на жлъчка и рак на черния дроб, особено когато се използват в тази комбинация, в големи дози и за по-продължително време.

Ако смятате да приемате „екзотични” анаболни стероиди, които имат скъпа цена на вложените суровини, например: Болденон, Нандролондеканоат, Нандролон фенилпропионат, Винстрол, Тренболон, Анавар, Примoболан и др., отново има голяма вероятност да не получите това, за което плащате и да бъдете разочаровани. В най-добрия случай ще получите тестостерон пропионат.

Бъдете внимателни от къде си набавяте анаболни препарати!

SH | Sportnihrani предлага оригинални продукти с фармацевтично качество и произход от световната аптечна мрежа, на конкурентни цени. Всички ампули и орални препарати са  на достъпни и не на последно място - хубавото тук е, че можете да получите безплатна консултация за това, с което не сте наясно и всичко, което ви интересува.

За съжаление лабораторните тестове са доста скъпи и точно поради тази причина никой не ги прави в България. В момента има внесен проекто-закон за Анаболните стероиди и допинга в нашия парламент, така че само времето и нашата държава ще покажат каква ще бъде съдбата на тази "индустрия" у нас.