За съвременните дилъри на химия

YouTube влогърите и Instagram инфлуенсърите бият рекорди по продажби, а как работи схемата им четете в следващите параграфи.

Анаболни андрогенни стероиди

В днешно време хората са лениви и все по-малко се интересуват в дълбочина от материята, за която става дума. Пример: най-лесното е да седнеш пред телевизора, вместо да потърсиш медицинска литература или да говориш с практик, който има собствен опит, без значение дали е лекар или дългогодишен състезател и професионален спортист. Просто пускаш YouTube-а и гледаш уроци за каквото те интересува. Без значение дали това е как да си почистиш тоалетната или някой сеир/коментар на актуалните български звезди.

А неуспялите бодибилдинг ентусиасти са най-вредни, защото са освен неграмотни и необразовани! „Моята химия е най-хубава!“ - е тяхното верую на личен разговор с клиент. Или "Аз ще те свържа с човек, който знам че е много стабилелен!"

Дилъри на стероиди създадоха собствени канали в световната мрежата и говорят за неща, които не просто са им чужди, но още по-притеснителното е, че невежеството им може да причини сериозни здравословни проблеми на последователите им.

Пептидни хормони, андрогенни и анаболни препарати – Стромба, Анавар, Хормон на растежа и всичко, от което могат да изкарат пари се превърнаха в теми на дневен ред във влоговете им! Някои от тях дори дават съвети по телефон и взимат пари за консултация, която дават без базисна оценка на клиентите си.

А консултациите им са едни и същи за всеки клиент, без значение от пол, възраст, здравословно състояние и т.н.

Освен за препаратно възстановяване и цикличен прием на тези медикаменти, по-фрапиращото е, че изготвят диети (режими на хранене), които са шаблонни (едни и същи за всеки) и биват продавани безкрупулно!

Най-често диетата е ориз и месо с яйца и зеленчуци, по 20 пъти на ден през един час, без мазнини. Панкреаса започва да работи ненормално и след две до три години „зарибените“ се разболяват от диабет тип 2 – минимум, даже и без стероиди.

Когато здрав човек започне да спазва диета, положението няма как да не стане извънздравословно! Постоянно се говори за натурални продукти и здравословно хранене. Кое не трябвало да се яде и как да се „чийтвало“.

Като става дума за мазнини, всъщност те са основно гориво за организма и един от най-важните компоненти за жлезите с вътрешна секреция, разбирайте също ментално здраве и баланс на целия здравословен процес.

Как продават химията си дилърите

Тук не става въпрос само за ютубъри, но и за инструктори във фитнес зали. Научават десет изречения и няколко ключови думи, които използват постоянно и с които изглеждат оборотни пред невежата аудитория и по този начин изграждат доверие и започват да будят възхищение.

Назобаният им външен вид също ги подпомага и ги прави да изглеждат по-внушително. Ако са с брада, тогава всичко е на 100%!

Един път, когато комплексираният им клиент се хване на въдицата, той е готов да плати за цикъл, който първо, че не е сигурно дали изобщо има смисъл да започва и второ – по никакъв начин, никой не може да им гарантира за качеството на продуктите, които ще вземат.

Какъв е извода от всичко това? Анаболните стероиди не бива да се използват от хора, които нямат нужда от тях. А всъщност кой има нужда от тези препарати?

  1. Ако не се занимаваш със спорт и не си развил максимума на възможностите си, разбирай не си стигнал предела – няма никакъв смисъл да ползваш анаболни стероиди.
  2. Ако не се снимаш в киното, а си решил да се назобаш за лятото, за да изглеждаш по-здрав гол до кръста, също няма логика!
  3. Ако нямате здравословна нужда от въпросните продукти, а просто сте решили да си правите експеримент със себе си - също няма абсолютно никаква полза!
  4. Ако не сте в напреднала възраст и имате недостиг на тестостерон или друга суплементация, също е напълно безмислено!

Но дори и да не сте от четирите изброени типа по-горе, безпредметно е да се назобате! Истината е там, че всеки избира как, от къде, какво и по колко... Но сляпата вяра и неусведоменост може да струва много скъпо!