Хормон на растежа (Human Growth Hormone) или Соматотропин (Соматропин) е 191-аминокиселинен, едноверижен полипептид, който се синтезира, съхранява и секретира от соматотропни клетки в хипофизната жлеза при човека.hghinjectionsh

Човешкият растежен хормон (HGH), известен също като соматотропин, е хормон, естествено произвеждан от хипофизната жлеза. HGH играе решаваща роля в растежа, клетъчната регенерация и поддържането на здрави телесни тъкани. Той има различни ефекти върху тялото.

Най-важните качества на растежния хормон

1. Мускулен растеж и сила: HGH има анаболни свойства, което означава, че насърчава мускулния растеж и повишава силата. Може да стимулира производството на нови мускулни клетки, да увеличи протеиновия синтез и да подобри възстановяването на мускулите.

2. Загуба на мазнини: HGH може да помогне за намаляване на телесните мазнини чрез увеличаване на липолизата (разграждане на мазнини) и инхибиране на липогенезата (съхранение на мазнини). Може да насърчи използването на натрупаните мазнини за енергия.

3. Подобрена костна плътност: HGH участва в костния метаболизъм и може да стимулира производството на костни клетки, което води до повишена костна плътност и здравина. Може да бъде от полза за хора с остеопороза или с риск от фрактури.

4. Подобрена производителност при упражнения: Някои проучвания показват, че HGH може да подобри капацитета за упражнения и производителността чрез увеличаване на мускулната сила и издръжливост.

5. Здраве на кожата: HGH се свързва с подобрена еластичност на кожата, намалени бръчки и подобрено зарастване на рани. Стимулира синтеза на колаген, което допринася за здрава и млада кожа.

6. Подобрен сън: Секрецията на HGH е най-висока по време на етапите на дълбок сън и адекватният сън е от съществено значение за оптималното производство на HGH. Някои хора съобщават за подобрено качество и продължителност на съня с HGH добавки.

Информация за соматотропин - HGH

Соматотропин (продукти) стимулира метаболизма на протеините, мазнините, въглеводородите и минералите, ускорява производството на енергия за сметка на разграждането на мазнини. Това от своя страна води до стимулиране на растежа, възпроизводството и регенерацията на клетките. Подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите. Отдавна е доказано, че растежен хормон има ефект да забавя стареенето. А спортисти и атлети се радват на неговото действие да намалява подкожните мазнини и да изгражда чиста мускулна маса.

С напредване на възраста, естественото производство на растежен хормон в тялото намалява драстично. Най-силното му отделяне е до 20 годишна възраст, след което се наблюдава постоянен спад в организма.

Състав на текущия документ:

Подробни данни и информация за Растежен хормон -каталог, продукти (Хормон на растежа), действие и полза от Human Gwowth Hormone (HGH) - свойства:

Предупреждение за ефектите от приема на Соматропин

Много хора се обръщат към Хормон на растежа (HGH), с надеждата, че това ще ги накара да се чувстват и изглеждат по-млади. Статистиката е с положителен резултат. Повишаването на енергията и издръжливостта са най-очевидните ползи. Тези ефекти проявяват в рамките на 10 до 30 дни след началото на терапията за увеличаване отделянето на растежен хормон (HGH). Много по-лесно е да се прецени, че изведнъж имате повече енергия и издръжливост, отколкото да се установи, че костната система е по-укрепнала или че имунната система е по-силна. Така че, действието което оказва хормона на растежа върху енергията и издръжливостта е сред първите резултати които се забелязват.

Експертно мнение на много лекари и фармацевти относно твърденията за надежда от употреба на растежен хормон с цел подмладяване е неоснователна. По-важното е, че тези продукти могат да бъдат опасни. Въпреки всичката информация до момента и практически тестове с този продукт, потребителите, които го употребяват се радват на резултати и ефект при неговия прием.

Резултат от употреба на Соматропин (HGH)

man-injecting-in-belly

HGH (Хормон на растежа), се произвежда във всеки човешки организъм от хипофизната жлеза по естествен начин в тялото, с най-съсредоточена концентрация през нощта при сън в интервала от 22:00 - 2:30 през нощта. Хормона участва в състава и регулирането на процеси при редица функции:

 • Телесни течности (изхвърляне на излишна вода)
 • Мускулна функция и растеж (анаболен ефект)
 • Растеж на кости (повишаване на ръста)
 • Захар и инсулинови нива - баланс и нормализиране
 • Метаболизъм на мазнини (Фитнес аптека)
 • Сърдечна дейност - регулация

Много хора се опитват да стимулират синтеза на Соматропин от хипофизата, чрез прием на добавки, пептиди или директно да си вкарват хормон на растежа - соматотропин.

Често задван е въпроса "След колко време започва да действа хормона на растежа?" – Ефект от увеличаване на производството или повишено ниво на растежен хормон, не са видими веднага. Те зависят от това, дали се приемат пептиди или готов хормон на растежа, дозировка, начин на прием, както и хранителен режим. В началото на терапията е възможна лека задръжка на вода, но това е напълно нормално! Резултатите започват да се проявяват постепенно. Първите забележими са обикновено след една или две седмици от започването на терапията с инжекциите с чист хромон или 4-6 седмици с пептиди. Но пептидите, които имитират ефекта на растежен хормон нямат нищо общо с истината.

Натуралните количества на растежния хормон в тялото

Какво количество растежен хормон се произвежда по натурален начин.

Здравия мъж има до 5 нанорграма в милилитър циркулираща кръв хормон на растежа. Нивата растежен хормон при жена биха могли да стигнат до наличието на два пъти повече, заради майчинството.

Най-високо съдържание и при двата пола има по време на пубертета, а спада му започва в началото на 20-те години от възрастта. Това не е предпоставка за слагане на соматропин - Хормон на растежа допълнително отвън по синтетичен начин с Genotropin например, но е факт, че има разлика когато се инжектира подкожно растежен хормон.

Отражение и ефект - ползи и свойства от хормона на растежа

Производствените нива на растежния хормон с напредването на възрастта намаляват. Хормона на растежа би могъл да се ползва за спиране процеса на стареене. Метода се употребява от артисти (почти всички световноизвестни и национални кинозвезди, певици, телевизионни водещи и богати хора).

Директните ефекти са резултат от свързването на растежния хормон с целевите клетки. Например мастните клетки (адипоцитите), имат рецептори на растежния хормон. Той ги стимулира да разграждат триглицеридите и потиска способността им да приемат и натрупват циркулиращи липиди.
Непрекият ефект се медиира главно от инсулиноподобен растежен фактор I (IGF-I), хормон, който се отделя от черния дроб и други тъкани в отговор на хормона на растежа. По-голямата част от стимулиращи растежа ефекти, всъщност се дължат на IGF-I, действащ върху неговите прицелни клетки.

Цел при инжектиране на Соматропин (HGH - Растежен хормон) за забавяне или поврат на времето:

 • Обръщане на биологичния часовник (спиране на стареенето)
 • Възстановяване на растежа и цвета на косата (стимулиране на естествения пигмент)
 • Изглаждане на бръчки по лицето и тялото
 • Стягане на мускулатурата
 • Нормализиране на кръвна захар
 • Укрепване на имунна система
 • Повишаване на енергия
 • Подобряване на сексуалния живот
 • Качество в съня и по-добро възстановяване по време на спане
 • Засилване на процесите за памет и запомняне
 • Промяна в положителен аспект върху визията и излъчването

Твърденията не са потвърдени официално от FDA (Световната агенцията за храни и лекарства), но фактите сочат, че растежния хормон е доказано средство за тези и редица други плюсови качества, заради които се употребява широко в световен мащаб.

Ефекта по думи на употребяващи го след поставянето на подкожната инжекция се усеща моментално - мускулатурата се втвърдява, тялото е тонизирано и идва чувство на зареждане с еластична производителност и напън за интензивност. Тялото произвежда най-високи количества от човешкият хормон на растежа Соматропин през нощта и по-точно в часовете от 23:00 - 2:00.

Тялото само произвежда растежен хормон (HGH или само GH) чрез хипофизната жлеза и той е отговорен за растежа на клетките и регенерацията им. Увеличаването на мускулната маса и плътността на костите е невъзможно без GH, но освен това той играе и важна роля в поддържането на здрава тъкан навсякъде в тялото, включително и тази на мозък и около важните вътрешни органи. Когато е отделян от хипофизната жлеза, GH остава активен в кръвния поток само за няколко минути, но те са напълно достатъчно на черния дроб да го преобразува в протеинови хормони, сред които най-важен е инсулиноподобния фактор на растежа (IGF-1), който съдържа много анаболни възможности.

Учените са започнали да събират растежен хормон от жлезите на трупове още през 1950-та година, но не успявали да го синтезират лабораторно чак до 1981-ва. След това постижение употребата му като допинг значително се увеличила.

Хормона е по-ефективен с тренировки и спорт

За най-добър ефект и резултати, приема на Соматропин (Растежен хормон HGH) е препоръчително да бъде с редовни тренировки и да се спазва разумна диета с нисък или нулев прием на алкохолни напитки. Въпреки че някои ефекти ще бъдат забелязани дори и без тях.

Ефект на телесно преоброзуване от употреба на Хормон на растежа за двумесечен прием

Ефект на телесно преоброзуване от употреба на Хормон на растежа за двумесечен прием

 • Когато инжектирането е през деня или сутрин - чувството е за за бягане/тренировка - силна мотивация за движение и прилив на свежа енергия.
 • Инжекции преди сън, през нощта се прилагат при спортисти, които държат нивата си активни в максимална степен през всичките часове на денонощието.

Употреба и злоупотреба

Синтетичния човешки растежен хормон е разработен през 1985 г и одобрен от FDA (Световна агенция за храни и лекарства) за специфична употреба при деца и възрастни. При деца, HGH инжекциите са предназначени за лечение на нисък ръст с неизвестна причина, както и за слаб растеж, който може да се дължи на редица медицински причини.

Употреба на растежен хормон при деца:

 • Синдром на Търнър - генетично заболяване, което засяга развитието.
 • Синдром на Прадер-Уили, рядко генетично заболяване, което води до лош мускулен тонус, ниски нива на половите хормони и постоянно чувство на глад.
 • Хронична бъбречна недостатъчност.
 • HGH дефицит или недостатъчност.
 • Деца, които са родени малки за гестационната си възраст.

Употреба на растежен хормон при възрастни:

 • Синдром на късите черва (неправилна абсорбация на хранителните вещества).
 • Дефицит на HGH поради редки тумори на хипофизата или тяхното лечение.
 • Мускулно-линеене, зяболяване свързано със ХИВ/СПИН.
 • Комбиниране с анаболни стероиди
  • за мускулно изграждане
  • релеф и стопяване на мазнини
  • подобряване на спортни постижения.

Растеж на височина (издълженост на ръста) при ниски хора

hghtallmanshАко не сте най-високият човек, вие може би търсите информация как да пораснете повече на височина (висок ръст). Напълно естествено е желанието за повече височина на тялото. Това е нещо, което хората са се опитвали да постигнат, тъй като високият ръст има повече предимства (включително по-забележим външен вид и привлекателност) и зрителна измама за по-тънък вид на тялото - елегантност. Получава се повече увереност и човек се чувства по-красив. Тези предимства могат да бъдат постигнати с Хормона на растежа (HGH, Растежен хормон).

Напълно безопасно, без странични ефекти с употреба в медицинска среда и професионални напътствия от компетентни лица с качествен соматропин. Почти всички са чували за хормона на растежа. Когато този хормон се освобождава в тялото, той кара тялото да намали нивата на естроген, да изгради повече мускули тялото да се издължи - растеж на височина, чрез ускоряване на метаболизма в точно тази фаза на стремеж/поанта. Идеала за растежа на височина с Хормон на растежа е осъществим, като е индивидуално за всеки човек, в зависимост от възраст и ДНК какъв период ще е необходим за осъществяването на резултата.

Хормона на растежа контролира растежа и развитието на човешкото тяло. На първо място се смята, че контролира единствено растежа на мускулите, но в последно време е установено, че  също така контролира и растежа на костите, което значи, че помага на употребяващите го да бъдат по-високи.

Единственият начин, по който може да се постигнат всички тези резултати е с увеличаване нивата на растежен хормон - HGH (Каталог с хормон на растежа). След като човек премине през фазата на пубертет, активното увеличаване на HGH и респективно височината/ръста на тялото спират да се развиват. Алтернативния метод за продължаване на развитието при височина на ръста е инжектиране на Соматропин (HGH - Растежен хормон/Хормон на растежа), с който метод това се случва.

Странични ефекти

 • Нервност и раздразнителност
 • Мускулно треперене
 • Болки в ставите
 • Подуване от течностите в тъканите (оток)
 • Синдром на карпалния тунел
 • Скованост и изтръпване на кожата
 • Високи нива на холестерол
 • Риск от диабет и
 • Растеж на ракови тумори

Страничните ефекти се проявяват с употреба на Растежен хормон с дози над 6 единици (6iu Somatropine) дневно с неправилна употреба, без консултиране с лекар или спортен съттрудник! Редки, но възможни са отрицателните действия - необходимата информация за цялостното състояние на организма е задължителна при употребата на Соматропин/Растежен хормон (HGH - Хомон на растежа)!

Няма опасности при ползване на соматропина в нормални дози, след изследване на организма и консултиране преди употреба. Поради високата цена тези лекарства често се фалшифицират. Консултацията с лекар и изследване на организма преди употребата на растежен хормон са задължителни!

Синтезиране и производство

Произвежда се синтетично - (HGH) е активната съставка в редица лекарства и други продукти, налични за масово потребление в спортната подготовка и употреба с цел подмладяване и подобряване на физика и външен вид. Един от най-квалитетните продукти е Pfizer Genotropin. Растежния хормон на Pfizer представлява писалка за подкожно инжектиране, която отмерва точно дозата с електронно-механичен дозатор. Употребата на соматропин с продукта на Pfizer е една от най-прецизните. Цената е висока, но за сметка на това ефекта при ползата на приема е осезаема и видима. Реален резултат за абсолютно всеки, който е слагал този хормон.

Като елексир за вечна младост

Безсмъртието и вечната младост са копнеж на човечеството  откакто свят светува. Изворът на младостта, Свещеният Граал … са литературните  и митологичните им аналози. Днес хората са забравили за тези неща и са обърнали поглед към науката. От доста време се практикува от по-заможни и богати хора хормон заместващата терапия с растежен хормон. Това обаче крие не малко рискове и странични ефекти. Познати са случаи на отключен диабет или повишен риск от рак, но пренебрегвайки тези рискове хората продължават да го правят- на кой му се остарява и умира богат и известен!

А науката къде от комерсиална-къде от научна гледна точка, не щади знания и сили и работи усилено по този въпрос. Едно от най-новите  научни открития е базирано на молекулата на растежният хормон, откритие което все още  е в процес на допълнителни експерименти, но  звучи доста обещаващо!

Ето какво твърдят, че са открили  учените:
Изолиран   фрагмент на модифицирана форма на аминокиселини  от 176 до 191 на човешкият хормон на растежа. Това е полипептид, който  е парче от пълната верига на GH( хормона на растежа) част от всичките  191 амино киселини , които го образуват. За този фрагмент се твърди,че ускорява  липолизата (разграждането на мазнините) и подтиска липогенезата (трупането на мазнини от храната)

Учените споделят, че всички твърдения са доказани от изследвания. Тази кратка аминокиселинна верига, която те наричат Фрагмент-176 е само около 10 % от дължината на цялата верига на растежния хормон и изглежда да
няма други типични положителни или отрицателни ефекти присъщи за пълната молекула на човешкият растежен хормон , като приръст на съединителна
тъкани или инсулинова резистентност.

Растежният хормон като общо действие е изучен почти напълно. В момента учените хвърлят усилия в изучаване на отделните части на молекулата му.Вече се знае, че всяка една част от молекулата на растежният хормон отговаря за различни процеси в човешкият организъм. Това е помогнало  да  бъде изолиран точно този сегмент който няма ефект върху растежа на съединителна тъкан или инсулиновата резистентност. Фрагмент-176 действа, като имитира природня GH който регулира метаболизма на мазнините, но без неблагоприятните ефекти върху  кръвната захар или
растежа на тъкани, които се наблюдават  при немодифициран GH. 

По-специално, GH не може да се използва като препарат за лечение на затлъстяване  поради следните нежелани реакции:

 • Задържане на течности
 • И диабетогенни (във високи дози)

Напротив, Фрагмент-176  може да доведе до инхибиране на активността LPL в мастната тъкан и
стимулира липолизата в адипоцитите.


В допълнение , изследователите предполагат, че функционалността на Фрагмент-176  зависи не само в информационната последователност, но също така трябва аминокиселините  да  имат и правилната физическа конфигурация.

Интересен факт е, че понижава апетита за консумацията на  мазнини при затлъстели индивиди и засилено изгаряне на мазнините без да се променя консумацията на храни

Така че като заключение ,

Фрагмент-176

 • Намалява и най-упоритите коремни мазнини
 • Увеличава разхода на енергия
 • Подобрява липидния профил и липолитичната дейност
 • Не се отразява отрицателно върху нивата на кръвната захар, не се наблюдава  клетъчна пролиферация
 • Той е изключително мощен и ефективен за горенето на мазнини
 • При проведеното изследвани учените твърдят, че не са били установени нежелани странични реакции, а дали това е така рано или късно ще се разбере.

Дали този медикамент ще започне да се произвежда легално, дълбоко се съмнявам.Ако хората удължат средно продължителноста си на живот дори и с една година, това ще бъде е крах за социалната система. Това е свързано с много разходи за пенсии социални  и здравни, помощи. Това няма как да бъде допуснато и не е политика на нито едно правителство.

Каталог с растежни хормони в SH | Спортни храни

Феномени при употребата на Соматропин (Растежен хормон)

Растежният хормон - Соматропин предизвиква феноменални явления, някои от които:

 • Стимулиране на имунитета
 • Разграждане на мастната тъкан
 • Нарастване на мускулната маса, на тонуса и силата
 • Изчезване на бръчките и заздравяване на кожата
 • Подобряване на мисловните процеси
 • Оптимизиране на енергийния баланс
 • Понижаване на кръвното налягане
 • Предпазване от остеопороза
 • По-бързо зарастване на раните
 • Подобряване на баланса на липопротеините в кръвта
 • По-добър сексуален живот
 • По-добър сън
 • По-малко хронични заболявания

Дозировки на растежен хормон Соматропин, Genotropin (Генотропин)

Дозите са от една до три единици подкожно сутрин на гладно или непосредствено преди тренировка, като в двата случая е задължително да е на гладно. Соматропин Файзер - Pfizer Genotropin (Чичо Генчо) e препарат, който се ползва от елитни персони и спортисти, които се състезават професионално.

Уголемяване на пениса с Хормон на растежа

Растежния хормон - Соматропин (Хормон на растежа) уголемява не само пениса, а и всички органи и тъкани в тялото, включително костна структура и телесна/кожна тъкан. Хормона на растежа е феноменален препарат и с него потребителите биха могли да достигнат до непознати висини размера на конкретни части от тялото си, за които преди това са изпитвали неудобство и са притежавали комплекси.

Митове и легенди за растежния хормон

Растежният хормон може да:

 • премахва кариеси по зъбите
 • връща часовника на тялото ви назад
 • да се натрупа мускулна маса за кратко време
 • изгаряне на мазнини
 • повишаване на либидо
 • неизчерпаема енергия

Връзката на растежния хормон с дълбокия сън 3 и 4-та фаза

Една от значимите връзки между хормона на растежа и съня е, че значително количество GH (Growth Hormone/Растежен хормон) се освобождава по време на дълбок сън, известен също като сън с бавни вълни или етап 3 и 4 сън.

Дълбокият сън е възстановителна фаза на съня, характеризираща се с бавни мозъчни вълни, отпуснати мускули и намален сърдечен ритъм и дишане. Смята се за основен за цялостното здраве и благополучие.

Освобождаването на растежен хормон по време на дълбок сън се регулира от хипоталамуса, област от мозъка, която контролира различни хормонални процеси. По-конкретно, хипоталамусът освобождава хормон, освобождаващ растежен хормон (GHRH), който стимулира хипофизната жлеза да отделя растежен хормон в кръвта. Това освобождаване на GH става на импулси, като най-големите и значими импулси се случват по време на дълбок сън.

Връзката между дълбокия сън и растежния хормон е двупосочна!

От една страна, растежният хормон насърчава дълбокия сън. Смята се, че подобрява качеството и продължителността на дълбокия сън чрез стимулиране на регенерацията и възстановяването на телесните тъкани, като мускули и кости. Хормонът на растежа също допринася за възстановителните функции на съня, включително синтеза на протеини, деленето на клетките и попълването на енергийните запаси.

От друга страна, дълбокият сън е необходим за оптималното освобождаване на хормона на растежа. Изследванията показват, че хората, които изпитват лишаване от сън или имат нарушен режим на сън, може да имат по-ниски нива на растежен хормон. Нарушенията на дълбокия сън, като нарушения на съня или неадекватна продължителност на съня, могат да попречат на нормалното пулсиращо освобождаване на растежен хормон и да доведат до потенциален дисбаланс.

В обобщение, хормонът на растежа и дълбокият сън са тясно свързани помежду си.

Дълбокият сън насърчава освобождаването на растежен хормон, докато растежният хормон подобрява качеството и възстановителните функции на дълбокия сън.

Поддържането на здравословни модели на сън, включително достатъчна продължителност и качество на дълбокия сън, е важно за нормалната секреция на хормона на растежа и цялостното благосъстояние.