Избор на категория
Вашата количка

Кетотифен

Производител: Sopharma

Съдържание: 30 таблетки по 1 мг Кетотифен

Предназначение:
Противоалергичен, антихистаминен препарат

С оглед на оскъдната информация за Кетотифен, начина му на действие, неговия ефект и какво е приложението му във фитнеса и културизма, ще опитаме да внесем яснота за приложението му в подготовката при спортистите. Информацията е събрана от различни източници, както и от собствения ни опит с Ketotifen.

Какво е Кетотифен

Ketotifen принадлежи към група противоалергични препарати, наречени антихистамини! Той се използва за лечение на бронхиална астма и алергии (блокира хистамин, който се отделя при алергии). Освен това, може да бъде изписван за лечение на колит. Когато се използва за лечение на астма, наддаване на тегло и увеличаване на апетита са сред най-честите странични ефекти. Кетотифен предпазва клетките в стомаха, тънките черва и останалата част на червата от редица токсини. Безброй примери от практиката показват, че Кетотифен може да бъде полезен при проблеми с кожата, като акне.

Препарата Кетотифен/Ketotifen намалява отока по кожата (подуване и подпухналост, причинено от задържане на вода) около рани и на лицето включително при употреба на сънотворни препарати - преспивателни, при проблеми със съня.

Защо Кетотифен се използва от културисти и фитнес трениращи

Кетотиофен стана известен сред бодибилдинг средите със способноста си да регулира запушени бета рецептори - ефект, причинен от медикаменти като кленбутерол. Защото кленбутерола не може да се приема за по-дълъг период от време, когато рецепторите са запушени и спира да действа. В медицинските среди Кетотифен е признат с антикатаболния си ефект като понижава катаболния хормон TNF-алфа.

TNF-алфа (катаболен хормон) намалява тестостерона и IGF-1 нивото! Използва се за лечението на хора които губят сериозно тегло причинени от TNF-алфа използва се широко в Европа за лечение на бронхиална астма и алергии. И точно затова тук идва на помощ КЕТОТИФЕН.

Редица примери показват, че може да е полезен при лечение на кожни проблеми като акне. Ketotifen също намалява оток (подуване и подпухналостта, причинени от задържане на вода) около рани. Ниското ниво на тестостерон често е придружено от високи нива TNF-алфа, за да се запази максимално мускулната маса и включването му към РСТ след един анаболен цикъл изглежда напълно логично.

Въпреки че се използва най-често в стероидни цикли за релеф, при един експеримент докторите давали кетотифен заедно с Анаполон на хора болни от спин стига се до извода ,че може и да помага за покачване на мускулна маса. Немски изледователи използват 4 мг на ден а Duchaine който открива ползването на кетотифен в полза на бодибилдинга препоръчва около 10 мг на ден но тази доза може да ви прави доста сънливи. Той също препоръчва да се приема преди лягане, защото този медикамент предизвиква сънливост, като средните му дозировки са от 2-4 мг на ден.

Докато вземате кетотифен, приема на кленбутерол може да продължи доста дълго време дори и с големи дози. Той не позволява блокирането на рецепторите. Подобно на други медикаменти, които се използват от атлети заради техните второстепенни свойства, така и Кетотифен намира добро приложение при фитнес трениращите! Той добива популярност заради способността му да повишава чувствителността на бета-2-адренергичните рецептори, които се потискат от препарати като Кленбутерол и Ефедрин.

Тези които са наясно с приема на Кленбутерол и Ефедрин, знаят че те бързо насищат рецепторите и спират да действат. Точно тук идва на помощ Кетотифен. Той увеличава границата на адаптиране към тези препарати и позволява използването им за по-дълго време в цикъл за релеф и намаляване на подкожните мазнини.

Друго важно предимство да се приема Кетотифен е че той има способността да понижава нивата на фактор TNF-алфа (Tumor Necrosis Factor-alpha), който е катаболен хормон. Действието на TNF-алфа се изразява е намалява както нивата на тестостерон, така и на IGF-1. TNF-alpha също спомага за увеличаване на инсулиновата резистентност, която ние със сигурност не търсим.
Това свойство на Кетотифен, да потиска TNF-алфа, може да го направи ценен инструмент в след стеродна терапия (PCT).

Кетотифен и Кленбутерол

Кленбутерол е агонист на бета 2 рецепторите. Той има леко анаболен ефект и е страхотен термогеник, използван за борба с мазнините, а при по-високи дози има анти-катаболно действие. За съжаление Кленбутерол бързо насища рецепторите и за да действа ефективно се приема циклично по 2 седмици с почивка от 2 седмици.

Кетотифен регулира бета-рецепторите и ги почиства, той не им позволява да бъдат потиснати дори по време на тежък цикъл с Кленбутерол. Това означава, че можете да продължите да приемате Клен за неопределено време, без да се налага прекъсване. Пием на 2 - 3 мг може да регулира дори силно запушени рецептори в рамките на една седмица.

Това означава, че не е нужно да се взимат много високи дози Клен за да получите същите резултати. Приема на около 30-40% по-малко Клен, ще е също толкова ефективен.

Кетотифен - Прием и Дозиране

Не са провеждани проучвания за намиране на най-ефективната доза, но германските изследователи използват 3- 4 мг дневно. Нашият опит е установил, че 2 мг всеки ден е напълно достатъчен. Въпреки това, много по-високи дози са показали, че са напълно безопасни, без неблагоприятни последици с изключение на повишена сънливост и апетит. По-високи дози ще повишат апетита за лоши храни. Препоръчително е приема да е преди лягане, но може да се раздели на 2-а равни за деня.

Странични ефекти и токсичност на Кетотифен

Има дани идинствено за хора, които са взели двадесет пъти повече от препоръчваната доза (в опити за самоубийство). В противен случаи няма сериозни последици (различни от срам). Основните му странични ефекти са: временна сънливост, сухота в устата, стимулиране на апетита и наддаване на тегло.

Кетотифен е практически нетоксичен (въпреки, че не се препоръчва при пациенти с епилепсия).! Неговите основни странични ефекти са временна сънливост, сухота в устата(и други mucuos мембрани), стимулиране на апетита и увеличаване на теглото.

Противопоказания

Свръхчувствителност, бременност, кърмене, деца под 3 години (таблетки, капки за очи) или 6 месеца (сироп).

От какви хора не трябва да се приема

Епилепсия, чернодробна недостатъчност. При бременност и кърмене.

Доставяме до адрес и до офис на Еконт. Доставката се извършва в рамките на 24 часа. В случай на забавяне, ще бъдете уведомени, чрез email, по телефон или съобщение през Viber чат, на посочен за контакт с Вас. За въпроси свързани с доставка не се колебайте да се свържете с нас. Цената за доставка се изчислява автоматично преди финализиране поръчката.

Начини на плащане:

  • Плащане в брой или с карта на куриер
  • Чрез кредитна или дебитна карта при получаване на пратката

ВАЖНО: Всички пратки се изпращат с опция преглед и трябва да бъдат прегледани от получателя на място в офис или в присъствието на куриер. SPORTNIHRANI не носи отговорност за счупена или повредена стока при транспорта, установена след предаването и от куриер към получател.

1 5