Информация за интрамускулно инжектиране на мастноразтворими и водноразтворими инжекционни анаболни андрогенни стероиди/мускулна инжекция - инструкция и критични бележки.

  • Поставяна на инжекция с Гонадотропин (инжектиране на Прегнил) погледни тук->
  • Поставяне на подкожна инжекция с Растежен хормон (HGH) погледни тук ->

Места за инжектиране на маслени и водни анаболни разтвори

  • Глутеус максимус - горен външен квадрант на седалищния мускул (най-правилното място)
  • Средно рамо (делтовиден мускул) - единствено водни разтвори, напр. Winstrol, Тестостерон суспензия
  • Странично бедро (рисково място, не се препоръчва за инжектиране на анаболни стероиди)

Точното място за инжектиране в е дупето/задник/седалищна част

gluteusinjectionshsure Къде се инжектират стероидите

Как се определя точното място, където да се забие мускулната игла за инжекция

Бузата на дупето (лява или дясна) се разделя на четири части с мислени линии - кръст (изобразено на картинката в дясно). Централната част на горният външен квадрант е мястото за пробиване и вкарване на разтвора с мускулната игла.

Друго отмерване за място, на което се поставя инжекция е: пипане на костта в страничната част на корема с показалец, от която се отмерва една педя с показалеца. Мястото, на което е палеца е правилната част за инжектиране на разтвора.

Най-правилно определяне е с разделянето, което е изобразено в дясно на картинката (виж изображението).

  • Съдържанието на спринцовката се затопля в ръката за една минута.
  • Не се препоръчва инжектиране над три кубика разтвор наведнъж.

Процедурата за инжектирането - кратко описание

Инжекционни анаболни стероиди за интрамускулно приложение

Необходимо е иглата да бъде за мускулна инжекция. Тя трябва да премине през кожата и подкожния слой, да навлезе в мускулната тъкан и тогава разтвора да бъде избутан от спринцовката (вкаран в мускула). Единствено по този начин инжекцията е ефективна. Подкожните инжекции няма да доведат до желания ефект. Нито един препарат не се приема венозно, тъй като това може да е опасно!

Първото нещо, с което се започва е старателното измиване на ръцете и почистването на мястото, където се инжектира с тампон, напоен със спирт. Иглата се забожда с бързо движение дълбоко в мускула, след което се прави аспирация!

Аспирация

След като се вкара иглата в мускула (глутеус), буталото на спринцовката се издърпва обратно, за да се провери дали има кръв (при пробиване на кръвоносен съд - случва се веднъж на 1000). Ако има кръв, иглата се изважда и се пробива друго място. Инжектирането на мастноразтворими препарати в кръвоносни съдове може да доведе до отрицателни последици. Аспирацията при инжектиране е проверяване дали иглата е вкарана в мускул или кръвоносен съд. Правилното инжектиране е мускулно. Ако след пробождането, избутвайки буталото наобратно (навън), съдържанието е празно - въздух, инжекцията се поставя бавно и успешно. Съдържанието на разтвора се избутва в мускула равномерно.

След изпразването на съдържанието от спринцовката с медикамента, иглата се изважда бързо и на мястото на инжектиране се натиска и разтрива с памучния тампон.

Изтегляне на масления разтвор от многодозов флакон (шишенцето)

Изтегляне на препарата от шишенце Изтегляне на препарата от шишенце

Преди да се пробие гумената капачка - спринцовката се издърпва с въздух малко повече от количеството, което ще се издърпа от флакона. Гумената капачка на шишето/флакона се пробива с иглата и въздуха се инжектира вътре, което създава налягане и процедурата за всмукване на масления разтвор става по-лесна.

Въздуха от спринцовката се вкарва във флакона и след това се изтегля разтвора от шишенцето. После, при инжектирането се поставя чисто нова игла (eдната игла се използва само за всмукване на течността, а другата за инжектирането), защото при пробиването на гумената капачка на флакона, върха иглата се изхабява/притъпява.

Най-доброто място за поставяне на инжекция е средния глутеус (дупе, задник) - горния външен квадрант от задната част, която е най-плътна и с най-малко нервни окончания, кръвоносни съдове. Инжекцията се поставя дълбоко в мускула, внимателно и с отмерен удар на пробиване.

В делтовидния мускул (средното рамо) се инжектират единствено водноразтворими стероиди, тъй като там има много по-малко място за абсорбция и усвояване. Някой атлети си слагат там включително мастноразтворими анаболни андрогенни стероиди като Тестостерон, Примоболан, Пропионат и др., но най-безопасното място, с най-малко кръвоносни съдове е горната външна част на седалищния мускул (горен външен квадрант, погледни картинката по-долу в дясно).

Ако седалището по една или друга причина не може да бъде инжектирано, се насочете към външната част на бедрото. В тази област се инжектират главно малките деца (не със стероиди, разбира се). Постарайте се областта, в която ще поставите инжекцията, да е на приблизително равни разстояния от колянната и тазобедрената става. Областта може да се определи като приклекнете леко на един крак и стегнете мускула.

Частта от бедрото, която е най-твърда и най-изпъкнала, трябва да се инжектира. В никакъв случай не опитвайте да си правите инжекции във вътрешната или в предната част на бедрото. Там има много нерви и кръвоносни съдове, а освен това рискувате да засегнете бедренатакост.

Третият вариант за инжектиране е раменната област. Към нея прибягвайте едва в краен случай, когато първите две зони са "недостъпни" за инжектиране. Инжекцията трябва да се направи в средната глава на делтовидния мускул, но не на много голяма дълбочина, за да не засегнете раменната става.Като за начало Ви трябва спринцовка. Нейната вместимост не трябва бъде голяма.

Употребата на спринцовки с вместимост повече от 5 мл. е безмислена. С по-малките спринцовки се постига по-голяма точност. Иглата трябва да е дълга най-малко 3 см, със средна дебелина, за да може да навлезе в мускулната тъкан, а не да стигне само до подкожния слой. Ако инжекцията се постави под кожата (поради недостатъчна дължина на иглата), се получава подуване между кожата и мускула, а инжектирания препарат се усвоява ограничено. Затова най-добре си осигурете подходяща спринцовка и игла. Други помощни материали, които ще ви трябват за инжектирането, са дезинфекциращо вещество (спирт), памук и цитопласт.

hypodermicinjectionsh

Винстрол в рамото

Winstrol депо може да се постави и в рамото и в седалищния мускул - глутеус максимус, тъй като е водноразтворим анаболен стероид. Някой атлети използват игли за подкожно приложение, като вкарват иглата докрай, защото е по-къса, а други си го слагат с интрамускулна инжекция. Но при всички случай, когато поставяте инжекции в рамото - трябва да сте много внимателни, защото там има повече нервни окончания отколкото в глутеуса. На видеото е показано как и къде точно се поставя инжекцията. В средната част на рамото има най-малко нерви и това е най-добре да стане там.

Виж информация за инжектирането на Прегнил - Гонадотропин (Pregnyl) с упътване