• Андрогенен потенциал  850
  • Анаболен потенциал  1900
  • Стандарт  метилтестостерон (орален)
  • Химични наименования  49a-fluoro-11b,17b-dihydroxy-17a-methyl-4-androsten-3-one, 9a-fluoro-11b-hydroxy-17a-methyltestosterone
  • Естрогенна активност  няма
  • Прогестеронова активност  ниска

Halotestin (Флуоксиместерон/Fluoxymesterone)

Описание на Halotestin (Флуоксиместерон/Fluoxymesterone)

Флуоксиместерон е анаболен стероид за перорален прием, получен от тестостерон. По-специално, той е производно на метилтестостерона, различаващ се от добавянето на 11-бета-хидрокси и 9-алфа-флуоро групи. Резултатът е мощен орален неароматизиращ стероид, който проявява изключително силни андрогенни свойства. Флуоксиместерон е значително по-андрогенен от тестостерона, докато в същото време анаболните ефекти на стероида се считат за умерени. Това прави този стероид много мощен, но не е най-идеалното средство за натрупване на мускулна маса. Преобладаващите ефекти, наблюдавани при приема на флуоксиместерон се увеличаване на силата, мускулната плътност и дефиниция, но сравнително малко увеличаване размера на мускула.

История на Halotestin (Флуоксиместерон/Fluoxymesterone)

Флуоксиместерон е описан за първи път през 1956г. В изпитания на стероида през същата година е съобщено, че притежава приблизително 20 пъти по-голяма анаболна потентност от метилтестостерона (methyltestosterone). Агентът е въведен на пазара за хуманни лекарства в САЩ под името Halotestin от Upjohn, а скоро след това като Ultandren от Ciba. Първоначално лекарството е описано като халогенирано производно на тестостерона, притежаващо до 5 пъти по-голяма анаболна и андрогенна потентност от метилтестостерона.

Ранните насоки за предписание препоръчват използването му при двата пола за насърчаване на растежа на тъканите след изгаряния, бавно зарастване на фрактури, хронично недохранване, инвалидизиращи заболявания, възстановяване след боледуване, параплегия и катаболизъм, предизвикани от продължително прилагане на кортизон. Бил е използван също при мъже за лечение на недостатъчните нива на андроген, а при жените за лечение на абнормно кървене в матката и напреднал стадий на рак на гърдата.

До средата на 70-те, FDA (Агенция за контрол на храните и лекарствата в САЩ) упражнява много по-голям контрол над пазара на лекарства в САЩ. Едни от първите големи изменения в употребата на стероидните лекарства се появяват, когато FDA изисква силна обосновка за всяка потенциална употреба на тези лекарства. Указанията за предписване за флуоксиместерон скоро са преразгледани да посочват, че лекарството е „ефективно“ за лечение на различни форми на андрогенен дефицит при мъжете и лечение на андроген чувствителния рак на гърдата при жените. Също така е посочен като „вероятно ефективен“ при лечение на остеопороза след менопауза.

През последните години флуоксиместерон се разглежда все повече като спорно лекарство в очите на повечето клиницисти. Неговата хепатотоксичност и потенциалното отрицателно въздействие върху липидите, както и сърдечносъдови рискови фактори често се цитират като причини за избягване употребата на този стероид в иначе здрави мъже за лечение на андрогенна недостатъчност. Днес тестостероновите препарати (инжекции, гелове, пластири, импланти и т.н.) са предпочитани за тази цел, като същевременно са по-малко токсични синтетични производни. Флуоксиместерон продължава да се продава в САЩ, но само като генерично лекарство и неговата употреба и разпространение е ограничено извън страната.

Как се разпространява Halotestin (Флуоксиместерон/Fluoxymesterone)

Флуоксиместерон е достъпен в определени пазари за хуманни лекарства. Съставът и дозировката може да варират според производителя и страната. На-често този стероид се разпространява в таблетки от 2 мг, 2,5 мг, 5 мг или 10 мг.

Структура и характеристика на Halotestin (Флуоксиместерон/Fluoxymesterone)

Флуоксиместерон е модифицирана форма на тестостерон. Той се различава с:
1) добавяне на метилова група при въглеродния 17-алфа атом, който помага за защитата на хормона при орално приложение;
2) въвеждане на флуоро-група при въглеродния 9 (а) атом;
3) прикрепване на хидроксилна група при 11 (бета) въглеродния атом , който инхибира ароматизацията на стероида. Последните две модификации значително повишават андрогенната и относителната му биологична активност в сравнение с останалите представители на тази група (17-алфа метилтестостерони).

Странични ефекти на Халотестин

Не се препоръчва за хора, които са по природа естествено агресивни и с психични проблеми, защото ще подчертае тяхната агресивност и насилственост.

Халотестин е високоандрогенен анаболен стероид и може да доведе до стандартните за андрогенните препарати странични ефекти.

Мазна кожа, ускорена загуба на коса, повишено окосмяване, високо кръвно налягане и влошаване нивата на триглицеридите, повишени LDL холестерол и поттиснат HDL холестерол.

А дългосрочната му употреба може да увеличи рисковете от сърдечно съдови заболявания.

Задължително е, когато ползвате Халотестин да нямате висок холестерол или анормално кръвно налягане.

Странични ефекти (Естрогенни)

Флуоксиместерон не се ароматизира в тялото и не е измеримо естрогенен. При употребата на този стероид не е необходимо допълнителното приемане на антиестрогени. Гинекомастията не трябва да бъде грижа дори и за хора с повишена чувствителност. Тъй като естрогенът е обичайният виновник за задържането на вода, този стероид произвежда жилава и качествена мускулатура без притеснения от излишно подкожно задържане на течности. Поради това флуоксиместерон често се използва в цикли за орелефяване, когато задържането на вода и мазнини са особено нежелани.

Странични ефекти (Андрогенни)

Флуоксиместерон се класифицира като андроген и страничните андрогенни ефекти са често явление. Те могат да включват: мазна кожа, акне, окосмяване на лицето и тялото. Мъжете с генетично предразположение към косопад (андрогенна алопеция) може да забележат ускорено оплешивяване. Тези, които са загрижени за косопада могат да намерят по-удачен вариант в употребата на нандролон деканоат, който е сравнително по-малко андрогенен стероид. Като силен андроген този стероид може да увеличи агресивността.

Жените трябва да са наясно за потенциалните вирилизиращи ефекти на анаболните / андрогенни стероиди, особено от силен андроген като тестостерона. Те могат да включват промяна в тембъра на гласа, менструални нарушения, промени в структурата на кожата, окосмяване на лицето и увеличаването на клитора.

Флуоксиместерон изглежда добра почва за ензима 5-алфа редуктаза. Възможно е относително високата андрогенност да бъде намалена с едновременната употреба на финастерид или дутастерид.

Странични ефекти (Хепатотоксичност)

Флуоксиместерон е 17-алфа алкилирано съединение. Тази промяна предпазва лекарството в черния дроб, което позволява много висок процент навлизане на препарата в кръвния поток след перорално приложение. 17-алфа алкилирани анаболни / андрогенни стероиди могат да бъдат хепатотоксични. Продължителен прием или прием на големи дози може да доведе до увреждане на черния дроб. В редки случаи може да се развие животозастрашаваща чернодробна дисфункция. Препоръчително е периодично посещение лекар по време на всеки цикъл за проследяване на чернодробните ензими. Приемът на 17-алфа алкилирани стероиди обикновено се ограничава до 6-8 седмици в опит да се избегне възпаление на черния дроб.

Проучвания съобщават, че с приема на 20 мг флуоксиместерон от 9 мъже доброволци за две седмици се забелязва, че при повечето пациенти (6 от 9) има анормално показание на маркера на чернодробен стрес, изразено чрез задържането на бромосулфалейн. Използването на добавка за детоксикация на черния дроб като Liv-52 или Есенциале Форте се препоръчва по време на приема на всякакви хепатотоксични анаболни / андрогенни стероиди.

Странични ефекти (Сърдечносъдови)

Анаболните / андрогенни стероиди могат да имат вредни ефекти върху серумния холестерол. Това включва тенденция за намаляване на HDL стойностите (добър) холестерол и повишаване на LDL стойностите (лош) холестерол, което може измести баланса от HDL към LDL и да увеличи риска от атеросклероза. Относителното въздействие на анаболните / андрогенни стероиди върху серумните липиди зависи от дозата, начина на приложение (перорален / инжекционен,) вида стероид (ароматизиращ или неароматизиращ) и ниво на устойчивост към чернодробния метаболизъм.

Флуоксиместерон има силен ефект върху чернодробното управлението на холестерол, поради своята структурна устойчивост към чернодробния метаболизъм и начина на приложение. Анаболните / андрогенни стероиди могат също така да се отразят неблагоприятно на кръвното налягане и триглицеридите, в намаляване на ендотелната релаксация, да предизвикат лявокамерна хипертрофия или като цяло потенциално да повишат риска от сърдечносъдови заболявания и инфаркт на миокарда.

За да спомогне за намаляване на сърдечносъдовата преумора е препоръчително да се поддържа кардио тренировъчна програма и да се намали приема на наситени мазнини, холестерол и прости въглехидрати по всяко време от курса на прилагане на ААС. Препоръчва се допълване на хранителния режим с рибено масло (4 грама на ден) и естествен холестерол / антиоксидант като Lipid Stabil или продукт със сходни съставки.

Странични ефекти (Потискане на тестостерона)

Всички анаболни / андрогенни стероиди, когато се приемат в дози, достатъчни за насърчаване на мускулния растеж се очаква да потиснат ендогенното производство на тестостерон. След прекратяване на приема на тестостеронови стимуланти естествените нива на тестостерон в тялото се възстановяват за период 1-4 месеца. Продължителната злоупотреба със стероиди може да причини вторични заболявания като хипогонадотропен хипогонадизъм.

Проучванията съобщават, че с приема на 10 мг, 20 мг или 30 мг флуоксиместерон от 9 здрави мъже за период до 12 седмици се развива силно потискане на ендогенните нива на тестостерона с противоречиви ефекти върху нивата на гонадотропина. Посочените по-горе нежелани ефекти не са всеобхватни. За по-подробно обсъждане на потенциалните странични ефекти, вижте раздела „Странични ефекти„.

Приложение (Основно)

Проучванията показват, че като орален анаболен стероид приемът на Halotestin (Флуоксиместерон/Fluoxymesterone) с храна може да намали неговата усвояемост. Това се дължи на мастноразтворимия характер на стероидните хормони, които имат склонност да се разтварят в неразградените хранителни мазнини и това е причина за намаляване усвояването от стомашно-чревния тракт. За максимално усвояване този стероид трябва да се приема на празен стомах.

Приложение (Мъже)

За лечение на андрогенна недостатъчност старите предписания за прием на Halotestin посочват доза от 2-10 мг на ден. Съвременните предписания посочват дневна доза от 5-20 мг. Лечението обикновено започва с пълната доза от 20 мг, която по-късно се намалява, в отговор на индивидуалните нужди на пациента. Дългосрочната употреба на това лекарство може да бъде назначена само след необходимите лабораторни тестове (липиди, чернодробни ензими и т.н.).

За целите на културизма и спорта ефективна перорална дневна доза, приемана от много атлети варира от 10-40 мг, взети в цикли с продължителност не повече от 6-8 седмици, за да сведе до минимум хепатотоксичността. Обикновено този период е достатъчен, за да се отчете значително увеличаване на мускулната сила, придружено от слабо до незначително увеличаване на чистата мускулна маса.

Halotestin (Флуоксиместерон/Fluoxymesterone) често е използван в силовите спортове като борба, бокс, вдигане на тежести, поради факта, че придобитата сила вселдствие приема на този анаболен стероид, не е придружена с увеличение на телесното тегло. Флуоксиместерон също често се използва в подготовка за състезания по културизъм. Когато състезателят е с приемливо нисък процент телесни мазнини, силното ниво на андроген (в отсъствие на прекален естроген) може да изработи изключително твърд и релефен изглед на мускулите. Промяната в съотношението на андроген / естроген допълнително изглежда води до състояние, при което тялото може да е склонно да изгаря излишните мазнини и да се предотвратява новото им складиране. „Втвърдяващият“ ефект на флуоксиместерон донякъде се сравнява с този от употребата на тренболон, въпреки че не предлага същото ниво на печалба откъм маса.

В циклите за орелефяване по-мекият анаболен стероид като Deca-Durabolin® (нандролонов деканоат) или Equipoise® (болденон ундециленат) обикновено се комбинират отлично с Halotestin (Флуоксиместерон/Fluoxymesterone), тъй като осигуряват много добър анаболен ефект без прекомерно натрупване на естроген. Може би комбинирането Primobolan®-Depot е по-добър избор, тъй като с такава комбинация не съществува натрупване на естроген и също никакви притеснения от задържане на вода и мазнини.

По отношение на масата Halotestin (Флуоксиместерон/Fluoxymesterone) може да се редува с инжекционен тестостерон. Микс от 400 мг на седмица тестостерон енантат (testosterone enantate) и 20-30 мг дневно флуоксиместерон например, често предоставя изключителнo увеличаване на силата и чистата мускулна маса. По-високо ниво на андрогенни странични ефекти обикновено съпътства такава комбинация, тъй като и двете съединения проявяват силнa андрогенна активност в тялото.

Приложение (Жени)

Halotestin (Флуоксиместерон/Fluoxymesterone) не се препоръчва за употреба от жени за целите на спорта, поради силния си андрогенен характер и тенденция към изразяване на вирилизиращи странични ефекти.

Наличност

Фармацевтични препарати, съдържащи флуоксиместерон се откриват трудно. По-голяма част от производството и разпространението му се дължи на черните пазари.

Документи за изтегляне

 Листовка за пациента

Halotestin съдържа веществото Флуоксиместерон. Това лекарство увеличава агресивността и това го прави много предпочитан сред щангисти, трибойци и особено сред боксьорите.

Дневната доза е 20-40 мг. Билдерите взимат обикновено 20 мг дневно, а силовите атлети 40 мг и повече в зависимост от теглото си, приема на други медикаменти и т .н.

Цикълът с този препарат трябва да се ограничи до максимум 6 седмици, след което се прави пауза до пълно възстановяване на сперматогенезата.

При продължителен прием на халотестин, както и на всички 17-алкидни андрогени, може да доведе до много сериозни проблеми.

Има доста голям „букет“ от възможни странични ефекти. Халотестина не се приема едновремено с препарати против диабет.

В комбинация с нандролон, примоболан депо и др. довежда до покачване на качествена мускулна маса.

Информация за Halotestin - Fluoxymesterone

Halotestin (Халотестин) увеличава показателите за сила и издържливост. И всъщност този препарат е номер едно при тежкоатлетите, които целят увеличаване на силата си.

В предсъстезателна подготовка този медикамент може да бъде и много полезен за релеф и изгаряне на мазнините.

Той е един от най-силните анаболни андрогенни стероиди, който е получен от метилтестостерон с променена структура в химичната формула. Този стероид притежава най-големия анаболен и андрогенен рейтинг – 1900 / 850.

Макар, че е толкова високо анаболен, неговите анаболни свойства се усещат почти нулеви! Повече действа като андрогенен агент.

Действие и ефект на Halotestin

Халотестин е с изключително мощни ефекти, свързани с червените кръвни клетки. Има способност да усили значително нивата на хематокрит и хемоглобин.

Също така обема и масата на червените кръвни клетки. Работи в съдействие с клетките, които са отговорни за нивото на еритропоетин. Тези негови ефекти повишават силата, енергията и издържливостта.

Оказва силен ефект върху загубата на мазнини, но това определено не е неговото главно свойство, заради което се употребява в професионалния спорт. Също има способност за регулация и окисляване на мастни киселини в черния дроб, както и бързи мускулни мотохиндрии.

Това ще подчертае визуалното състояние на атлетите, които го употребяват, като им придава видимо нисък процент подкожни мазнини.

Приложение на Halotestin - Флуоксиместерон

Заради драстичното увеличаване на силата и агресията, Halotestin е много подходящ за спортове като MMA (свободни боеве), щангисти и състезатели по силов трибой (пауърлифтинг). С употреба за десет или повече дни на Халотестин, тези атлети ще увеличат силата си повече от когато и да е!

Без значение какви анаболни стероиди са ползвали досега, с Халотестин ще усетят ефекта много драстично.

В културизма и фитнеса не се препоръчва приема му, тъй като няма особено никакъв смисъл.

Разбира се, освен ако не желаят да изпитат сила и агресия, които биха могли да бъдат полезни за предсъстезателната им подготовка – няколко седмици преди подиума на състезанието.

 

Дозиране и прием на Halotestin

Когато приемате истински Халотестин, дозите могат да бъдат и до 20 мг дневно, като някои атлети ползват този анаболен стероид в дозировка до 40 или повече милиграми, разделени на няколко дневни приема.

Не се препоръчва приема му за повече от 4 седмици.

Приема се на празен стомах, защото ако се вземе по време, преди или след хранене ще се намали бионаличността му.

Допълнителна информация от по-горен човек

Halotestin, известен също с генеричното си име Fluoxymesterone, е андрогенно-анаболен стероид (AAS), който се използва предимно в областта на медицината и в по-малка степен за подобряване на спортните постижения.

Медицински приложения: Халотестин първоначално е разработен за лечение на състояния като забавен пубертет при мъже, андрогенен дефицит при мъжете и неоперабилен рак на гърдата при жени. Днес рядко се предписва поради наличието на алтернативни лечения и потенциала за странични ефекти.

Анаболни свойства: Halotestin се класифицира като анаболен стероид поради способността му да насърчава мускулния растеж и сила. Известно е, че увеличава задържането на азот в мускулните тъкани, което води до повишен протеинов синтез и мускулна хипертрофия. Въпреки това, той се счита за относително слаб анаболен стероид в сравнение с други съединения.

Андрогенни свойства: Халотестинът е силно андрогенен, което означава, че има мощни маскулинизиращи ефекти. Това може да доведе до развитие на мъжки вторични полови белези, като задълбочаване на гласа, повишено окосмяване по лицето и тялото и уголемяване на клитора при жените. Тези андрогенни ефекти са по-изразени в сравнение с неговите анаболни ефекти.

Подобряване на производителността: Поради способността си да увеличава силата и агресията, Halotestin се използва от някои спортисти и културисти за подобряване на производителността. Обикновено се използва в силови спортове или дейности, които изискват експлозивна сила, като пауърлифтинг и бойни спортове. Използването му обаче е противоречиво и подлежи на антидопинговите разпоредби в спорта.

Странични ефекти: Халотестин се свързва с набор от потенциални странични ефекти, както андрогенни, така и хепатотоксични (токсични за черния дроб). Андрогенните странични ефекти могат да включват акне, мазна кожа, мъжка плешивост и потенциална вирилизация при жените. Хепатотоксичността може да доведе до чернодробно увреждане или дисфункция, особено когато се използва във високи дози или за продължителни периоди.

Правен статус: Халотестин е контролирано вещество в много страни, включително Съединените щати, Канада и Обединеното кралство. Употребата му без валидна рецепта се счита за незаконна в тези юрисдикции. Освен това халотестин е в списъка на забранените вещества на Световната антидопингова агенция (WADA), което означава, че употребата му е забранена в спортове под тяхната юрисдикция.

Важно е да се отбележи, че употребата на Halotestin, както всеки анаболен стероид, трябва да се извършва само под наблюдението на квалифициран медицински специалист по законни медицински причини. Незаконната употреба на тези вещества може да доведе до сериозни последици за здравето и правни проблеми.