Trestolone - Информация за най-мощния инжекционен медикамент

  • Андрогенен потенциал  650
  • Анаболен потенциал 2300
  • Стандарт Продукт
  • Химични наименования 7α-methyl-19-nortestosterone
  • Естрогенна активност средна
  • Прогестеронова активност ниска

Видео представяне на MENT (Trestolone)

Ревю на препарата с видео, описан в този материал


Информация за лекарството Трестолон

Трестолон, известен също като 7α-methyl-19-nortestosterone (MENT), е експериментален андроген / анаболен стероид (AAS) и прогестаген, който се разработва за потенциална употреба като форма на хормонален контрол на раждаемостта за мъже и за заместване на андроген терапия за ниски нива на тестостерон при мъжете, но никога не е предлагана на пазара за медицинска употреба.

Дава се като имплант, който се поставя в мазнина. Като трестолон ацетат, андрогенен естер и пролекарство на трестолон, лекарството може да се прилага и чрез инжектиране в мускулите.

Трестолонът е AAS и следователно е агонист на андрогенния рецептор, биологичната цел на андрогените като тестостерон.

Той също така е прогестин или синтетичен прогестоген и следователно е агонист на прогестероновия рецептор, биологична цел на прогестагени като прогестерон.

Трестолон е описан за първи път през 1963 г. Впоследствие той не е проучен отново до 1990 г. Разработването на трестолон за потенциална клинична употреба започва през 1993 г. и продължава след това. Изглежда, че не е извършено допълнително развитие от 2013 г. насам. Лекарството е разработено от Съвета за населението, неправителствена организация с нестопанска цел, посветена на репродуктивното здраве.

Странични ефекти от Trestolone (MENT+)

Страничните ефекти на трестолон включват ниски нива на естроген и свързани симптоми, като намалена полова функция и намалена костна минерална плътност, наред с други.

Поради своята андрогенна и гестагенна активност, Trestolone има антигонадотропни ефекти (гонадотропинът е съставката на Pregnyl). Тези ефекти водят до обратимо потискане на производството на сперматозоиди и са отговорни за контрацептивните ефекти на трестолон при мъжете. Възстановяването на нормално производство на сперматозоиди в мъжкия организъм след прием на лекарството ще отнеме от 5-6 месеца след спиране на приема. Лекарството има слаба естрогенна активност.

Допълнителни сведения за Трестолон

Мент е с андрогенен рейтинг: 650 и анаболен рейтинг: 2300. Това е 23 пъти по-силно анаболно съединение от тестостерон!

Много методи за контрацепция включват използването на лекарства, които влияят върху секрецията на хормони, необходими за репродукцията. Естрогените и прогестините се използват за свиване при жените като инхибитори на секрецията на гонадотропин и овулацията. По същия начин андрогените трябва да се използват в методи за контрол на плодовитостта при мъже, които блокират секрецията на гонадотропин.

Понастоящем добавките с андроген включват големи, чести дози тестостеронови естери, които са свързани с широки колебания в плазмените нива на тестостерон. Следователно, има нужда от андрогенен препарат, който осигурява подходящи, непрекъснати заместващи дози за дълги периоди.

За постигането на тази цел е подходящ 7 алфа-метил-19-нортестостерон (MENT), синтетичен андроген, който е значително по-мощен от тестостерона. В резултат на това е възможно този андроген да се прилага като заместител на тестостерона в продължение на 1 година чрез субдермални импланти.

Друга важна характеристика на MENT е, че той не претърпява 5-алфа редукция в простатата, както тестостеронът. В резултат на това доза MENT, достатъчна за поддържане на нормална мускулна маса и секреция на гонадотропин, няма да хиперстимулира простатата, тъй като нейното действие в този орган не се усилва, както това на тестостерона. По този начин MENT може да се прилага на мъже със сигурност, че ще бъде по-малко склонен да причинява заболявания на простатата, отколкото тестостеронът.

Ползи и употреба на Trestolone MENT+

MENT е първият андроген за насърчаване на здравето (т.е. намаляване на честотата на простатните заболявания). Клиницистите също могат да използват MENT за лечение на хипогонадизъм, хиперплазия на простатата и загуба на мускулна маса.

Като сравнение този изключително мощен анаболен и андрогенен стероид може да бъде сложен до Анадролът (Най-мощния орален стероид), но всъщност MENT+ е много по-мощен дори и от Анадрол (Anapolon), а в същото време не толкова токсичен и щадящ простатата! Мускулната маса, сила и издържливост след приема на ТРЕСТОЛОН може да бъде внушителна!