Liver Stabil
Liver Stabil

Описание на Liver Stabil

Liver Stabil е хранителна добавка в помощ на черния дроб. Той съдържа повече от дузина натурални съставки, предназначени за защита и детоксикация на черния дроб при употребата на анаболни андрогенни стероиди. В основата на неговата формула са няколко клинично тествани съставки подобни на тези в Liv-52 и Есенциале Форте.

Съдържащият се екстракт от синя жлъчка или цикория, познат от турската народна медицина защитава черния дроб от токсичното въздействие на различни вещества. Екстрактът от това растение доказано понижава нивата на чернодробните ензими и билирубина след неговата употреба. Кората на терминалия арджуна съдържа биологично активни вещества, които имат благотворно действие върху дейността на сърдечно-съдовата система. Aрджуна спомага за регулиране нивата на артериалното налягане и намаляване на лекарствената зависимост при високо кръвно налягане и исхемична болест на сърцето. Подкрепя помпената функция на сърцето. Спомага за укрепване функциите на черния дроб и подпомага възстановителните процеси на чернодробната тъкан. Допринася за намаляване нивата на триглицеридите и холестерола и спомага за намаляване оксидацията на LDL. Съдейства за отделянето на холестерол от организма, което допълнително подпомага сърдечносъдовата система. Подкрепя антистрес дейността на организма.

Екстрактът от бял равнец спомага за намаляване на чернодробното възпаление и в регулиране секрецията на жлъчка. В състава на добавката са включени N-ацетил цистеин и L-глутатион и екстракт от бял трън. Белият трън е с богато съсържание на силимарин, който се използва широко в медицинската практика при чернодробни заболявания. Добавени са също фосфатдилхолин (ключов компонент от чернодробните клетъчни мембрани) и комбинация от комплекс от полезни за черния дроб витамини.

В състава има и екстракт от растението уасабия японика, богат източник на 6-метилсулфинилхексил изотиоцианат (6-HITC), който е инхибитор на глутатион S-трансфераза - ензим, който разгражда чернодробния глутатион. Глутатионът (GSH) представлява трипептид – молекула изградена от три аминокиселини – L-глутамат (L-glutamate), L-цистеин (L-cysteine) и Глицин (Glycine). Известен е като най-важният антиоксидант в човешкия огранизъм. Негова второстепенна задача е детоксификацията на организма. Има свойството да се свързва с определени вещества и да ги маркира за изхвърляне от организма. В организма глутатионът се среща в две форми – редуцирана (rGSH) и оксидирана (GSSG). Редуцираната представлява около 98% и именно тази форма може да изпълнява ролята на антиоксидант. Съотношението GSH/GSSG служи като маркер за оксидативния стрес в тялото. Колкото по-малко е редуцираният глутатион, толкова повече унищожаващи клетките свободни радикали се образуват.

История на Liver Stabil

Liver Stabil е разработен през 2008г. от Уилям Луелин за Molecular Nutrition (САЩ). Идеята се фокусира върху разработване на добавка, която да подпомогне чернодробната детоксикация вследствие употребата на анаболни стероиди. Формулата е бил предназначена за няколко ключови области на индуцираната от стероиди чернодробна токсичност като чернодробното възпаление и чернодробните ензими, изчерпването на глутатион и транспорта на жлъчката. Продуктът се разпространява международно и в някои страни се счита за лекарство.

Как се разпространява Liver Stabil

Liver Stabil се разпространява в меки желатинови капсули, съдържащи смес от N-ацетил цистеин, екстракт магарешки бодил, дива цикория (Cichorium intybus), L-глутатион, уасаби японика, арджуна (Terminalia Arjuna), фосфатидилхолин, екстракт от бял равнец, витамини В1, В2, В6, В12, Е и ниацин.

Странични ефекти

Liver Stabil е натурална хранителна добавка и не се очаква да предизвиква странични ефекти.

Приложение (Основно)

За подпомагане на чернодробната функция и намаляване на риска от хепатотоксичност вследствие употребата на анаболни стероиди Liver Stabil се приема в доза от 3 капсули на ден. В периоди на повишен риск от чернодробни увреждания дозата може да бъде увеличена на 6 капсули дневно. Имайте предивд обаче, че тази добавка може да намали, но не може да елиминира напълно вредните хепатотоксични въздействия, причинени от злоупотребата с анаболни стероиди.

Наличност

Liver Stabil се произвежда в САЩ от Molecular Nutrition. Търгува се на международните пазари също.

Състав

В една доза от 3 капсули се съдържат:
Ниацин 30 мг 150%
Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид) 12 мг 600%
Витамин В12 (като цианокобаламин) 12 мкг 200%
Витамин В2 (рибофлавин) 12 мг 705%
Витамин В1 (тиамин мононитрат) 32 мг 2 130%
Витамин Е (D-алфа токоферил сукцинат) 12 IU 40%
Патентован микс от билкови съставки 1545 мг
Желатин, целулоза, магнезиев стеарат.

Снимки на продукти