Liv-52 (ЛИВ-52)
Liv-52 (ЛИВ-52)

Описание на Liv-52 (ЛИВ-52)

Liv-52 (ЛИВ-52 ) е билков лекарствен продукт, който се използва за подобряване дейността на черния дроб и за профилактика при употребяващите анаболни андрогенни стероиди. Той е показан също за употреба от лица, които хронично или често употребяват алкохол, при лечение на инфекциозни и хронични хепатити, ранни стадии на цироза, увеличен черен дроб с нарушени функции, анорексия и други. Множество медицински изследвания са проведени върху Liv-52 през последните години и е доказана способността му да защитава черния дроб от увреждане от алкохол или други токсини. Едно от изследванията проучва способността на Liv-52 (ЛИВ - 52 ) да защитава черния дроб от алкохолна интоксикация. То е съсредоточено към механизъм, който да забави скоростта на изчерпване на глутатион, който може да бъде много важен за спортистите, които употребяват анаболни стероиди, тъй като изчерпването на този трипептид в черния дроб е пряко причинено от употребата на 17-алфа алкилирани анаболни стероиди.

История на Liv-52 (ЛИВ-52)

Liv-52 (ЛИВ-52) се произвежда от Himalaya Drug Co. в Бомбай, Индия и за първи път е представен на световния пазар през 1955г. През годините става широко разпространен и популярен природен продукт. През 2002г. правителството на Швейцария класифицира Liv-52 (ЛИВ-52) като фармацевтичен продукт. Смята се, че той е първо прието билково лекарство по лекарско предписание в Западна Европа. Днес в средите на културизма Liv-52 (ЛИВ-52) остава най-често употребяваната форма на натурален продукт в помощ на чернодробната детоксикация вследствие употребата на анаболни стероиди.

Как се разпространява Liv-52 (ЛИВ-52)

Liv-52 (ЛИВ-52) се разпространява в желатинови капсули съдържащи: 450 мг смес от лудория (capparis spinosa), арджуна (terminalia arjuna), дива цикория (cichorium intybus), бял равнец (achillea millefolium), черно куче грозде (solanum nigrum), дъбрава (tamarix gallica) и cassia occidentalis.

Странични ефекти

Liv-52 (ЛИВ-52) е натурална хранителна добавка и не се очаква да предизвиква странични ефекти.

Приложение (Основно)

За подпомагане на чернодробната функция и намаляване на риска от хепатотоксичност вследствие употребата на анаболни стероиди Liv-52 (ЛИВ-52) се приема в доза от 1-2 капсули 2 пъти на ден.

Наличност

Liv-52 (ЛИВ-52) се произвежда изключително от Himalaya Drug Company и се разпространява широко по света. В някои региони като САЩ, продуктът се предлага под търговското наименование LiverCare®.

Състав

Capparis spinosa 65 mg,
Cichorium intybus 65 mg,
Terminalia arjuna 32 mg,
Solanum nigrum 32 mg,
Achillea millefilium 16 mg,
Tamarix gallica 16 mg,
Cassia occidentalis 16 mg,
Ferric Oxide Calx 33 mg.