• Състав  фосфолипиди от соеви зърна, 76% (3-sn-фосфатидил) холин, твърда мас(витепсол W35),токоферол, рафинирано соево масло, етанол(96%), хидрогенирано рициново масло, етилванилин, тиданов диоксид, железен оксид, 4-метоксиацетофенон, натриев лаурилсулфат, пречистена вода, желатин
Essentiale Forte N (Есенциале форте)

Описание на Essentiale Forte N (Есенциале форте)

Essentiale Forte N (Есенциале форте) е търговското наименование за растителен лекарствен продукт, прилаган при чернодробни заболявания. Той се разпространява в Европа от Aventis Pharma и се продава без рецепта. Въпреки че се разглежда като лекарство в някои региони, медикаментът действително съдържа селекция от естествени витамини и фосфолипидни форми на линолова и олеинова киселина. "Есенциалните" фосфолипиди са абсолютно идентични по химическа структура и действие с фосфолипидите, произвеждани в черния дроб на човешкото тяло. Внесени като лекарство, те се вграждат в мембраните на чернодробните клетки и през тях преминават в жлъчката. Така Есенциале Форте по физиологичен път нормализира нарушената чернодробна функция и активността на ензимите като стабилизира чернодробните мембрани. Това спомага регенерирането на чернодробната тъкан.

Есенциале форте се използва за подобряване на оплаквания като липса на апетит, чувство за тежест в дясното подребрие вследствие на токсични или хранителни увреждания на черния дроб и хепатит.

Essentiale Forte N (Есенциале форте) представлява интерес за атлетите заради способността му да понижава нивото на чернодробно увреждане, причинено от употребата на анаболни андрогенни стероиди и особено на тези, които са 17-алфа алкилирани (повечето перорални). Основният механизъм на действие на Есенциале форте се фокусира върху осигуряването на антиоксиданти и градивни елементи, необходими за възстановяване на увредените чернодробни клетки.

Този продукт съдържа предимно полиненаситени фосфолипиди (предимно фосфатидилхолин) и комплекс от витамини В и Е. Фосфатидилхолин е идентифициран като липидна мембрана и е ключов компонент във формулата на на Есенциале форте. Този фосфолипид е важен за целостта на клетките, като осигурява тяхната гъвкавост и здравина. Фосфатидилхолин отдавна е идентифициран като важна добавка за черния дроб в подпомагане на нормалния чернодробен метаболизъм на мазнините и общото здравословно състояние на черния дроб. Смята се също, че е важен антиоксидант за черния дроб и панкреаса. Допълнителните витамини в Есенциале форте са включени за увеличаване на антиоксидантните и регенеративните свойства на лекарството.

Essentiale Forte N (Есенциале форте) е първият медикамент, показан за смекчаване на хепатотоксичните ефекти вследствие употреба на анаболни стероиди. Направено е изследване, в което се проследяват ефектите от злоупотреба със стероиди със или без прием на Есенциале форте. Пълният състав на чернодробните ензими се използва за определяне нивото на чернодробното увреждане. Отчетено е, че групата от пациенти, употребявали анаболни стероиди без допълнителен прием на Есенциале форте показват значително увеличаване на чернодробните ензими над нормалните граници. При тези, употребявали Есенциале форте се отчитат ензими в нормалните граници. Заключението е: Есенциале форте смекчава хепатотоксичните странични ефекти, причинени от употребата на анаболни андрогенни стероиди.

История на Essentiale Forte N (Есенциале форте)

Essentiale Forte N (Есенциале форте) се разпространява много дълги години на европейския и американския пазар от Aventis (по-рано Rhone-Poulenc Rorer). Лекарството е одобрено за лечение на чернодробна стеатоза и други чернодробни дисфункции. Европейските културисти са използвали това лекарство в продължение на години. През 2008г. след публикация в американското списание Clinical Toxicology, Есенциале форте привлича вниманието на американските атлети и от тогава е много популярен сред тях.

Как се разпространява Essentiale Forte N (Есенциале форте)

Essentiale Forte N (Есенциале форте) се разпространява в меки желатинови капсули, съдържащи витамини В1(6 mg), В2(6 mg), В6(6 mg), В12(6mcg), Е(6 мг); ниацин (15 мг) и фосфолипиден комплекс [полиен фосфатидилхолин] (диглицеридни естери на холинфосфорна киселина и ненаситени мастни киселини, линолова и олеинова киселини) (300 мг).

Приложение (Основно)

Когато се използва клинично за лечение на чернодробна дисфункция, най-често срещаната препоръчителна доза е 2 капсули, 3 пъти дневно с храна. Културистите и атлетите, които използват това лекарство за намаляване на чернодробния стрес, причинен от употребата на перорални анаболни стероиди обикновено изпълняват същите предписания и приемат лекарството за целия период на прием на стероиди.

Наличност

Essentiale Forte N (Есенциале форте) е широко достъпно лекарство в Източна и Западна Европа.

Документи за изтегляне

Документи за изтегляне Характеристика на продукта