Хората, които са в анаболен цикъл със стероиди и се събуждат да похапнат нощем, предизвикват в тялото си забързан процес в метаболизирането на прогреса и действието за изчистване от излишно теленсно тегло. Това най-често е подкожна мазнина, която придава на организма неприятен външен вид. Нощно ядене с анаболни стероиди за релеф

Синдромът на нощното хранене се появява, когато гените, които синхронизират усещането за глад и съня са дефектни. Това променя сигналите до мозъка, обърква времето за хранене и води до наддаване на излишна телесна маса.

Според резултатите от изследването, 1-2% от хората страдат от това заболяване, като признаците включват събуждане през нощта, подкрепено с огромно желание за глад и невъзможност за сън преди обилно наяждане.

Съвсем наскоро синдромът е класифициран като хранително разстройство, но причините за него все още не са изяснени. Консумираната храна през нощта най-често е с високо съдържание на калории, което води до увеличаване на теглото, а при някои случаи и до затлъстяване. Факт е, че употребяващите анаболни стимулатори нямат проблеми с наднормените телесни мазнини, а дори обратното. Метаболизма на тези атлети е до такава степен забързан, че дори с два шоколада през нощта и няколко пакета бекон или чипс и снакс няма показатели за промяна в телесната маса процент на излишни мастни натрупвания.

Изследователите смятат, че гените трябва да работят заедно, за да синхронизират съня и храненето и дори малка неизправност може да причини разбъркване в нормалните човешки навици.

Ядене през нощта по време на стероиден цикъл

През нощта може да се яде почти всичко когато потребителя е в анаболен цикъл. Ако употребяващия анаболни стероиди състезател или любител няма изяви пред камера, публика - няма проблеми да хапва когато има желание през нощта, защото неговите процеси в тялото работят по друг начин и обмяната ставаняколко пъти по-бързо от обикновено. Метаболизма на човек по време на стероиден цикъл е забързан десетократно и съмнението от напълняване е изключено. Важно е това да се знае за времето след втората седмица, когато препаратите вече са навлезли в рецепторите и процеса на стероидите е започнал да работи. Освен, ако не предстои състезание по културизъм или друга изява пред обектив, за която е важен външния вид - храната през нощта няма да повлияе фатално върху визията на спортиста.