• Андрогенен потенциал  1800
  • Анаболен потенциал  4100
  • Стандарт Methyltestosterone (перорален)
  • Химични наименования  7,17-dimethyl-19-norandrost-4-en-3-one-17b-ol, 17beta-Hydroxy-7alpha,17-dimethylestr-4-en-3-one
  • Естрогенна активност  висока
  • Прогестеронова активност  висока

Mibolerone (Капки) миболерон

Описание на Mibolerone (Миболерон на капки)

Mibolerone (Миболерон на капки) е анаболен стероид за перорален прием получен от nandrolone (нандролон). Този стероид по-специално е 7,17-диметилиран нандролон, значително по-мощен като анаболен и андрогенен стероид от своя неметилиран родител. С течение на времето в средите на културизма Mibolerone (Миболерон на капки) е спечелил репутация на един от най-силните стероиди, разработвани някога. Това е правилно в технически смисъл, тъй като той е един от малкото стероиди, ефективни в дози от микрограм, а не милиграм.

По време на изследвания върху животни, Mibolerone (Миболерон на капки) показва 41 пъти по-голяма анаболна активност на метилтестостерона, когато се приема перорално. В контраст на това, той има само 18 пъти по-голяма андрогенна активност. Въпреки че и двете свойства са силно изразени при този стероид, той проявява предимно анаболен характер. Естрогенните и прогестероновите му свойства са също много силно изразени. Сред спортистите той най-често се употребява във фазите на натрупване на мускулна маса или за стимулиране на агресията при трениране или състезание.

История на Mibolerone (Миболерон на капки)

Mibolerone (Миболерон на капки) е описан за първи път през 1963г. Той е разработен за ветеринарни цели през 1960г. от Upjohn, които разпространяват стероида под името Cheque Drops. Препаратът съдържаща 100 мкг/мл стероид в стъклен флакон от 55 мл и общо съдържание на стероида от 5,5 мг. Pharmacia & Upjohn по-късно също разпространяват препарат, наречен Cheque Medicated Dog Food със същия състав. Лекарството се е употребявало перорално и е било предназначено за прекъсване периода на половия цикъл при женските кучета, предпазвайки ги от разгонване. Стероидът е одобрен за употреба при животни за не повече от 24 месеца. Употребата на това лекарство се разглежда под внимание от повечето ветеринари, главно поради факта, че дългосрочното приложение може да причини странични ефекти като агресия, трудност при уриниране и увреждане на черния дроб.

Сред спортистите Mibolerone (Миболерон на капки) се е разглеждал като мистичен продукт, вероятно поради неговата сравнително ограничена наличност. Тези, които са били запознати с този стероид са останали разочаровани, когато през 2000г. Pharmacia & Upjohn официално прекратяват производството на този стероид. Сега Pfizer Animal Health е компанията, която предлага подобни продукти, но без съдържание на Mibolerone, въпреки че държи правата върху този агент. Mibolerone (Миболерон на капки) все още може да бъде открит във ветеринарни аптеки в САЩ, но само по специална поръчка. Спирането от производство на стероида от Pharmacia & Upjohn отбеляза търговския края на Mibolerone (Миболерон на капки) на пазара на САЩ.

Как се разпространява Mibolerone (Миболерон на капки)

Mibolerone (Миболерон на капки) вече не е на разположение като лекарствен продукт. Ако се произвежда, той най-често се доставя под формата на перорален разтвор на основата на пропиленгликол, в концентрация 100 микрограма стероид на милилитър в бутилка от 55 мл.

Структура и характеристика на Mibolerone (Миболерон на капки)

Mibolerone е модифицирана форма на нандролон. Той се различава с:
1) добавяне на метилова група при 17-алфа въглеродния атом за защита на хормона при орално приложение;
2) въвеждане на метилова група при въглеродния 7(а) атом, което инхибира 5-алфа редуктазата и увеличава относителната андрогенност.
7,17-диметилираните стероиди също са склонни да бъдат много устойчиви на метаболизма, което значително повишава тяхната относителна биологична активност.

Странични ефекти (Естрогенни)

Mibolerone (Миболерон на капки) се ароматизира в тялото и се счита за изключително естрогенен стероид поради превръщането му в 7,17-диметилестрадиол (естроген с висока биологична активност). Гинекомастията може да бъде проблем по време на употребата на този стероид, особено при по-високи дози. В същото време голямата водната задръжка може да причини забележителна загуба на мускулна дефиниция. За да се избегнат силните естрогенни странични ефекти е препоръчителна употребата на антиестроген като