Анаболните стероиди са едни от най-противоречивите лекарства на света. Не са нито кокаин, амфетамини или хероин. Това са анаболни стероиди. Невероятно ефективни! Но това си има цена.

Милиони хора използват стероиди, включително и тези, които най-малко подозирате. Никое лекарство не е толкова рогато и толкова погрешно разбрано. Как те работят в нашето тяло, какво знаем за истинските рискове? Стероидите са широкоприложими в редица спортове, включително бейсбол, футбол, лека атлетика, културизъм и фитнес, пауърлифтинг, щанги, борба и т.н.

Много се обръщат към стероидите, защото са изключително ефективни препарати, над 1 000 000 американци признават за нелегалното им употребление. Истинската цифра употребяващи никой не я знае. Няма жив атлет, който най-малкото да не е мислил за употреба на стероиди в кариерата си. Опасни ли са стероидите? Много доктори твърдят "да". Колко точно са опасни? Лекарите не са съгласни помежду си. Много повече опасни от тях са тютюн, алкохол, метамфетамини, кокаин и хероин, отколкото анаболичните стероиди. Но това не позволява да се игнорира проблема и да се търси начин за справяне. Много спортисти вярват, че комбинирането и натрупването на няколко вида стероидни съставки помагат за по-добри резултати. Стероидите могат да ти помогнат да стигнеш до място, до което и с 50 години помпане не би могал дори да се доближиш...