Стероидите имат мощен ефект. При злоупотреба стават опасни. Започват да работят след няколко дни или по-рано. Съветваме да не се вслушвате в така наречените експерти - те дори не знаят каква е разликата между кортикостероиди и стероиди.


Кое подтиква към употреба на зоб

maletransformzobshsteroid

Някой напълно здрав иска да взима стероиди - причината е, че по този начин ще стимулира растежа на мускулите си. Колко от хората, решили да започнат приема на анаболни стероиди са запознати със страничните ефекти на тези средства? Повечето младежи, дори зрели мъже в напреднала възраст нямат представа за анаболните препарати, освен от приятели и общи впечатления. Хора над 50 годишна възраст се замислят да започнат прием на анаболни средства. Дотолкова тези препарати са станали популярни, че почти всеки човек е бил любопитен да подобри тренировките и тялото си с анаболни стероиди. Най-честите въпроси са:

  • Какви стероиди са подходящи за начинаещи?
  • Стероидни цикли от SH | Спортни храни
  • По-опасни ли са от тютюна и алкохола?

Стремеж за усъвършенстване на визуалната форма, умора, липса на тегло и нужда от мускулна маса, подготовка за състезателна цел в различни спортни дисциплини - обобщено: нуждата от по-добро възстановяване са главните причини, заради които хората се обръщат към зобането.

Защо се злоупотребява със стероидите

Има хора, които просто са пристрастени към бодибилдинга. Никога не са взимали анаболни стероиди, но в продължение на години не постигат резултатите, които други реализират с анаболни стероиди. Когато се започне приема на стероиди без консултиране и на собствено усмотрение атлета мисли, че може да увеличава дозата на прием и по този начин да постигне по-добри резултати - мускулен растеж и нацепване (релеф, нарязване).

Продължителната употреба освен, че не подобрява външния вид/постиженията, уврежда вътрешните органи и най-често черен дроб. Психологически ефекти са друга негативна реакция, която предизвиква непоносима агресия.

Основната грешка в зобаджийството

Употребата на анаболни стероиди за срок по-дълъг от три месеца е безрезултатна. Анаболите спират да работят в организма, защото рецепторите се запушват. Единственото, което атлета прави е да натоварва тялото си и да хаби зоба. Грешката, която билдерите правят е да не спират употребата на стероиди. Нормалния прием за употреба на допинг е два или три пъти годишно, като почивката е с препоръчително време - 50% по-дълъг период от времето за самия цикъл.

Действието на стероидите

Анаболните андрогенни стероиди трябва да бъдат приемани продължително време, за да се получи ефект от употребата им, след което той намалява постепенно след спирането им. Всеки един състезател приема анаболни стероиди. Тайно или признавайки си, в съвременния спорт анаболните стероиди са неизменен инструмент. Анаболите работят главно в стимулирането на обмяната на веществата и обработването на белтъчини - усвояването на протеин. Това се случва с приема на храни богати на протеин и фибри.

Действието на анаболните стероиди се свежда до няколко точки:

  • По време на сън назобания се възстановява няколко пъти по-качествено
  • Желанието за тренировка и апетита са завишени
  • Самочувствието е подобрено (не само заради резултати в телесното трансформиране)
  • Мазнините са с по-малък процент и мускулите са очебийни