Коя е най-подходящата възраст за използване на анаболни стероиди?

ТейнейджърТази статия е публикувана с надеждата да стигне до някой от младите хора, занимаващи се не само със спорта бодибилдинг и  да им помогне да стигнат до техните цели преди да направят голямата грешка да посегнат към стероидите прекалено рано в техният живот.

Проблемът е в това, че повечето от младите фитнес ентусиасти не могат да схванат концепцията за тяхното бъдеще и колко дълъг път имат да изминат дори и с използването на анаболни стероиди и спортни храни от SH | Спортни храни.

Как ще убедиш 14 годишен, че ще му трябват години, преди да заприлича на някой от културистите по списанията и телевизията, и това че той може никога да не се доближи до тях, дори и с всички стероиди на планетата. Е, това е което има за цел тази публикация.

Кога е подходящо да се назобиш

Няма лесен отговор на този въпрос, както си мислите че е.

На каква възраст трябва да бъдеш, преди да се замислиш за употребата на анаболни стероиди?

Никога не е време за прием на подобни препарати, тъй като когато говорим за истински медикаменти и хардкор продукти от ядрото, със сигурност не би било благоприятно за който и да е.

Тези лекарства са силни и не бива да бъдат подценявани!

Не можеш произволно да си избереш възраст и да кажеш, че това е подходящата, за да започнеш употребата им.

Какво става между 12 и 26 годишна възраст

Между годините 12 и 26, мъжките хормонни нива се покачват постоянно до 26 годишнината.

Тогава нивата започват бавно да намаляват, докато почти не съществуват след 40 годишнината.

Когато започва пубертета при момчетата (12-13 год) има изключителен прилив на хормонални субстанции в тялото, което води до развитието на мъжките характеристики (удебеляване на гласа, окосмяване, растеж на височина, увеличаване размера на пениса и т.н.).

Тези хормонални нива се покачват от самосебе си толкова много, че те могат да се сравнят с един "мек" стероиден цикъл. От друга страна, опитвайки се да добавяте отвънка това което тялото произвежда само (анаболно-андрогенни стероиди), води до голям отрицателен ефект.

Когато допълнителни количества ААС (анаболно-андрогенни стероиди, ще използвам това съкращение занапред) са добавени в тялото, тялото разпознава това нетипично за него насищане на хормони и започва обратна реакция, целяща да нормализира това високо ниво.

След като тялото разпознае екстремното покачване на хормоните, което става между 14 и 21 дена, то започва да спира собственото си производство, с цел нямаляне на стероидните нива в кръвта (самозащита, гадно а ?) чрез увеличаване на други хормони - естроген и кортизол. Естрогена и кортизола са точно тези два хормона който изобщо не ни трябват допълнително.

Най-лесният начин да се обясни това, без да се навлиза в излишни подробности и сложни медецински термини е, че колкото повече ААС давате на тялото, толкова повече то ще се стреми да намаля тези нива. Кога това стане, се появяват така наречените "странични ефекти", които са нормално асоциирани с употребата на АС, става въпрос за гинекомастия (разтеж на мастни образувания под зърната ма мъжките гърди, така наречените "женски цици"), косопад, ставни проблеми, чернодробни проблеми, високо кръвно налягане и още много, това са само част.

Какво трябва да знаете преди приема на стероиди

Преди да се замислите за употребата на АС, вие би трябвало да сте достигнали вашия генетичен потенциал. Какъв е вашият генетичен потенциал?

За да определим това, първо трябва да обърнете внимание на теглото си, височината и структурата на другите членове в семеството ви. Дали това ще ни даде точна представа, не, но поне вече знаем от къде да започнем.

Ако всеки мъж от двете страни на вашето семейство е приблизително 170см висок и тежи между 65 и 75 кг и всички те са започнали да оплешивяват на 25 год, тогава може да се предположи, че вие също ще попаднете някъде в тези граници.

Обаче с тренировки и подходящо хранене в продължение на, нека да кажем, 4 години, вие ще бъдете в състояние да добавите допълнителни 10кг мускулна тъкан (това ще рече, че тогава ще тежите 75-85кг).

Това е което би бил вашият генетичен потенциал. Тогава с употребата на анаболни стероиди, вие ще добавите още 10-20кг чиста мускулна маса.

Но ако започнете тяхната употреба когато сте 60кг, и натрупате 10кг чрез тях, ще бъдете далеч от това което бихте постигнали натурално, и ще бъде много по
трудно да добавите още 15-20кг (всички тези килограми са ориентировъчни, и става въпрос за чиста мускулна тъкан, без мазнини и вода).

Ако започнеш прием на стероиди преди 18 години си тъпак

Така, нека да започнем с това, че да речем трябва да сте навършили 18 години, за да употребявате ААС. Сега вече имаме начална база, която ще ни помогне за нашият анализ по-нататъка. Нека да погледнем и други неща които трябва да се вземат под внимание.

Стероидите по никакъв начин, структура или форма няма да заместят вашата тренировка и хранителен режим. Всъщност, точно тогава те трябва да бъдат още по стриктни (диетата и тренировката). Следователно, преди да помислите за употребата на ААС на 18 год, ще ви трябват още 3 допълнителни години с добър тренировъчен режим и хранителни навици. Малки промени в диетата (хранителния режим) и тренировките могат да доведат до значително нарастване на мускулната маса, както и на силата.

Без значение колко ще ви помогнат АС, без подходящ хранителен и тренировъчен режим, вие ще бъдете щасливец ако постигнете значителни резултати, или ако го направите, то няма да успеете да ги запазите. Целта на използването на каквато и да е субстанция, било то легална или не, е след като спрете нейната употреба, да не загубите всичко това за което сте се борили. Какъв ще е смисъла да изхарчите маса пари за да качите 10кг, който ще загубите след края на цикъла?

Затова по добрия въпрос вместо "Кога мога да използвам ААС ?", трябва да бъде, "Какво трябва да направя за да извлека максимума от собственото си тяло, преди употребата на АС ?"

Ще започнем с възръста между 14 и 16 години, тогава вашите хормони са побеснели. Вашето тяло с пълна пара произвежда най-добрите стероиди, които могат да бъдат намерени, и то го прави от самосебе си. Тогава трябва да започнете със солиден тренировъчен режим и основен суплиментен план, като добавка към добрата храна която ще ви е необходима. Тренировката ви трябва да бъде фокусирана към основните упражнения (изтласкване на щанга от лег, клекове, мъртва тяга, сгъване с лост и т.н.). Тренирайки 4 пъти в седмицата, с най-малко 8 часа сън е идеален старт. Добавете към това допълнително протеин и вие определено ще започнете да виждате значителни промени в вашето тяло. Като суплименти, бих ви предложил протеинови шейкове, милти-витамини и креатин. Всеки шейк ще работи, просто добавете два на ден между трите солидни храненета, които би трябвало да консумирате. Креатина има повече предимства, от колкото бих могъл да обясня в тази статия, но това което мога да ви кажа е че той ще ви помогне да увеличите вашата сила, мускулна маса, бързина и възстановяване без никакви странични ефекти.

Между 16 и 18 годишна възраст, вие ще сте постигнали голяма част от вашият растеж и тогава ще е необходимо да промените още някой неща. Вашите тренировки трябва да станат малко по специализирани като започнете да използвате различни упражнения. Относно хранителния режим, това което бих ви предложил да добавите, би било нещо като малко глутамин преди лягане и може би ZMA суплимент. Вие все още нямате нужда от каквото и да било друго, тъй като вашето тяло го произвежда само.

Някъде между 18 и 21 год, вече би трябвало да сте достигнали почти вашият потенциален растеж, какво да направите тогава ? Добавете още протеин ! Вие трябва да приемате най-малко 2.2 грама протеин на килограм тегло ! Направете поне това ! Дотогава вие трябва да сте тренирали постоянно и да познавате вашето тяло много добре и какво работи и какво не за вас. Наистина няма нужда да приемате каквото и да е друго, освен Трибестан и може би пред-тренировъчна енергийна напитка (NoXplode, Animal Pump и т.н ).

След това вече може да се замислите за употребата на анаболни стероиди. Какво за тях ? Толкова ли са ужасни колкото всеки си мисли ?

Докато се използват разумно и правилно, аз мисля че не са. Замисляйки се за тяхната употреба, аз мисля че оралните стероди трябва да бъдат използвани възможно най-късно. Те са най-вредните за тялото и не трябва да се употребяват за продължителен период от време. Друго нещо което трябва да се вземе под внимание, освен страничните вфекти за които вече говорихме, е вашият сексуален живот.

Някои стероиди ще го направят почти несъществуващ и ще имат голям ефект върху броят на сперматозоидите във вашата семенна
течност. Тези АС всъшност би трябвало да се избягват от начинаещите. Добър и сигурен избор са "меките" стероиди, но те са скъпи, нелегални и се инжектират мускулно, точно това което новаците искат да избегнат.

Казах ви че това е нещо което неможе да се реши просто така. Вие не трябва да правите грешката която много от нас са направили, използвайки АС прекалено рано в живота си.

Ако се използват правилно, аз мисля че стават, но погледнете какво е необходимо за тяхната правилна употреба.

Тренира ли ли сте 5 последователни гoдини, без повече от 2 седмици почивка на всеки 6 седмици ? Храните ли се на всеки 2-3 часа, 6 пъти на ден без да пропускате ядене ? Спите ли 8 часа всяка вечер ? АС са нещото което ще окаже огромно влияние на остатъка от вашият живот, затова не правете този избор за 10 минути.