• Химични наименования  2-methyl-1- phenylpropan-2-amine (2-methyl-amphetamine)
Phentermine Hydrochloride (Фентермин)

Описание на Phentermine Hydrochloride (Фентермин)

Phentermine Hydrochloride (Фентермин) е симпатикомиметичен стимулант от семейството на амфетамините. Подобно на други амфетаминови производни това лекарство е агент за потискане на апетита. Фентермин най-често се назначава в помощ на загубата на тегло при пациенти, които страдат от затлъстяване. Обикновено употребата на това лекарство се ограничава в кратки периоди от време (не повече от 12 седмици). Основната цел е да се ограничи желанието за ядене, като по този начин се намалява общия прием на калории.

Спортистите и културистите обикновено използват Phentermine Hydrochloride (Фентермин) за същата цел.

История на Phentermine Hydrochloride (Фентермин)

Phentermine Hydrochloride (Фентермин) се появява за първи път на пазара за хуманни лекарства в САЩ през 1970г. Основата фентермин е била известна още през 1959г. Най-голям интерес към лекарството е предизвикан след 1990г., когато успешно е комбинирано с фенфлурамин по време на проучвания. Тази комбинация по-ефективно насърчава загубата на тегло от спазването на диета и физическа активност. Тези констатации бързо изстреляли комбинацията Fen-Phen в топ 10 на лекарствата за загуба на тегло. До 1997г. обаче, става ясно, че голям процент от употребяващите Fen-Phen проявяват дефекти на сърдечните клапи. Фенфлурамин е идентифициран като основната причина за тези проблеми и е изтеглен от пазара през същата година.

Phentermine Hydrochloride (Фентермин) остава на разположение в САЩ и много страни. Известни търговски имена включват Adipex, Ionamin, Anoxine, Phentrol и Obenix. Имайте предвид, че като производно на амфетамин, това лекарство има тенденция към пристрастяване. Поради тази причина в САЩ фентермин е добавен в списъка на контролираните вещества.

Как се разпространява Phentermine Hydrochloride (Фентермин)

Phentermine Hydrochloride (Фентермин) най-често се разпространява на таблетки и капсули от 18.75 мг и 37,5 мг всяка.

Структура и характеристика на Phentermine Hydrochloride (Фентермин)

Phentermine Hydrochloride (Фентермин) е централен стимулант и симпатикомиметик с непряко действие от семейството на амфетамините. Той има химично наименование 2-метил-1- фенилпропан-2-амин (2-метил-амфетамин).

Странични ефекти

Общите странични ефекти, свързани с фентермин хидрохлорид включват безсъние, повишено кръвно налягане, раздразнителност, нервност и еуфория. По-рядко срещани нежелани реакции включват смущения в зрението, намалено либидо, обърканост, диария, замаяност, сухота в устата, главоболие, нередовен сърдечен ритъм, гадене, повръщане, обрив и умора.

Фентермин е стимулант на централната нервна система с потенциал за фатално предозиране. Признаците на предозиране могат да включват учестено дишане, смущения в кръвното налягане, неправилен сърдечен ритъм, загуба на съзнание, треперене, паника, екстремно безпокойство и силно гадене, повръщане, диария.

Приложение (Основно)

За оптимална ефективност фентермин хидрохлорид не трябва да се приема с храна. Обичайната доза за възрастни е една капсула или таблетка (37.5 мг) дневно, прилагана преди или 1- 2 часа след закуска. Възможно е приемът да бъде разделен на два пъти (половин таблетка) дневно. В този случай трябва да се помни, че втората доза от лекарството никога не трябва да се приема по-рано от 4-6 часа преди сън.

Приемът на фентермин обикновено се ограничава до 12 седмици, като 3-4 седмици обикновено се препоръчват.

Културистите и атлетите обикновено приемат дози според предписанието.

Наличност

Phentermine Hydrochloride (фентермин) е наличен в няколко страни. Той е обект на много фалшификации в САЩ.

Снимки

Phentermine Hydrochloride (Фентерамин)
Phentermine Hydrochloride (Фентерамин)