Избор на категория
Вашата количка

Глутатион - 50 капсули (400 mg)

Глутатион - 50 капсули (400 mg)
Глутатион - 50 капсули (400 mg)
110.00 лв.

Производител: Tn Pharma
Съдържание: 50 капсули по 400 мг

Предназначение: Подпомага функцията на черния дроб и го пречиства. Мощен атниоксидант, използван както в професионалния спорт, така и при хора злоупотребяващи с алкохол и вредни храни или водещи нездравословен начин на живот.

Работи изключително ефективно като протектор в цикъл със стероиди!

Глутатион Tn е средство за изчистване на паразитни остатъци в организма и противопаразитна хранителна добавка, която има подмладяващ ефект. Има свойство да задържа водородните соли в организма и дава допълнителна енергия.

Натурално съединение - Глутатион е невероятен антиоксидант както за растения, така и за животни в безброй клинични проучвания.

В капсулите на този продукт има билково съдържание, което е необикновено средство за изчистване на черния дроб от алкохолни натравяния, злоупотреба с анаболни стероиди и други!

Glutathione е задължителен протектор в суплементацията на всички спортисти, които се стимулират с анаболни стероиди.

История и поява на Glutathione Tn Pharma

Глутатионът е най-разпространеният тиол в животинските клетки, вариращ от 0,5 до 10 mM. Той присъства както в цитозола, така и в органелите.

Някои бактерии, като цианобактерии и протеобактерии, могат да биосинтезират глутатион.

Историята на тиоловите групи започва с изследванията на De Rey-Pailhade през 1888 г. При опитите си с дрожди и други растителни клетки той открива компонент, който спонтанно реагира с елементарна сяра и произвежда водороден сулфид (Rennenberg, 2001). Така De Rey-Pailhade открива едно от най-разпространените в природата S-съдържащи съединения и го нарича „филотион“ (от гръцки: φιλοσ - любов и θιοη - сяра).

36 години по-късно, през 1924 г., това съединение е преоткрито от F.G. Hopkins и наречено от него глутатион (Barron, 1951; Meister, 1988).

Най-ранните експерименти за изясняване на значението за този продукт са направени от Rapkin през 1930 г., който предполага ролята му при клетъчното делене (Barron, 1951). Тези предположения се потвърждават по-късно от May и сътр. (1998).

Информация за Глутатион Tn Pharma

Съединението не е ДНК-кодирана молекула и се синтезира с помощта на ензими в двустепенен, АТФ-зависим процес.

Физиологична функция

- Антиоксидант - участва в глутатион-аскорбатната совалка. Неутрализира водородния пероксид. Също така директно обезврежда активни кислородни форми с помощта на ензимите глутатионпероксидаза и глутатионтрансфераза.

- Обезврежда ксенобиотици (неразтворими, токсични за клетката вещества с различен произход: пестициди, тежки метали и т.н.), чрез реакции на конюгация, при което те се превръщат в нетоксични водоразтворими продукти, които се изхвърлят от клетките.

Участва ензимът глутатионтрансфераза.

- Резервна форма на редуцирана сяра.

Бионаличност и суплементиране

Системната бионаличност на орално консумиран глутатион е лоша, тъй като трипептидът е субстрат на протеази (пептидази) на храносмилателния канал и поради липсата на специфичен носител на глутатион на нивото на клетъчната мембрана.

Тъй като директното добавяне на глутатион не е успешно, доставката на сурови хранителни материали, използвани за генериране на GSH, като цистеин и глицин, може да бъде по-ефективна при повишаване на нивата на глутатион.

Други антиоксиданти като аскорбинова киселина (витамин С) също могат да действат синергично с глутатион, предотвратявайки изчерпването на нито един от тях.

Цикълът на глутатион-аскорбат, който работи за детоксикация на водороден прекис (H2O2), е един много специфичен пример за това явление.

Доказано е, че оралните добавки с гама-глутамилцистеин (Глутатион Tn Pharma) ефективно повишават клетъчните нива на глутатион.

Освен това съединения като N-ацетилцистеин (NAC) и алфа липоева киселина (ALA, без да се бърка с несвързаната алфа-линоленова киселина) са способни да помогнат за регенериране на нивата на Glutathione.

По-специално NAC обикновено се използва за лечение на предозиране на ацетаминофен, вид потенциално фатално отравяне, което е вредно отчасти поради тежкото изчерпване на нивата на глутатион. Той е предшественик на цистеин.

Калцитриол (1,25-дихидроксивитамин D3), активният метаболит на витамин D3, след като се синтезира от калцифедиол в бъбреците, повишава нивата на глутатион в мозъка и изглежда катализатор за производството на глутатион. Около десет дни са необходими на организма да преработи витамин D3 в калцитриол.

Доказано е също, че S-аденозилметионинът (SAMe), косубстрат, участващ в трансфера на метилова група, повишава съдържанието на клетъчен глутатион при лица, страдащи от дефицит на глутатион, свързан със заболяване.

Ниски нива на Glutathione често се наблюдават при загуба и отрицателен азотен баланс, както се наблюдава при рак, ХИВ / СПИН, сепсис, травма, изгаряния и атлетично претрениране. Ниски нива се наблюдават и в периоди на глад.

Предполага се, че тези ефекти се влияят от по-високата гликолитична активност, свързана с кахексия, която е резултат от намалени нива на окислително фосфорилиране.

Източници и храни богати на Glutathione

Храните с най-високи нива на това вещество са боровинки, авокадо, броколи, аспержи, картофи, зелен чай, домати, моркови, кисело мляко, портокали, пуешко месо, тиква, сьомга, спанак, соя, овесени ядки и други.

Аспержите са най-добрият източник на глутатион от всички плодове и зеленчуци.

Странични ефекти

Продукта представлява е натурална хранителна добавка и не се очаква да предизвиква странични ефекти.

Приложение и прием (Основно)

За подпомагане на чернодробната функция и намаляване на риска от хепатотоксичност вследствие употребата на анаболни стероиди хранителната добавка на Tn Pharma се приема индивидуално, но най-често по една капсула дневно.

В периоди на повишен риск от чернодробни увреждания дозата може да бъде увеличена, но тъй като капсулите на Tn Pharma съдържат 400 мг глутатион, една капсула на ден е достатъчна.

Имайте предивд обаче, че този продукт може да намали, но не може да елиминира напълно вредните хепатотоксични въздействия, причинени от злоупотребата с анаболни стероиди.

Доставяме до адрес и до офис на Еконт. Доставката се извършва в рамките на 24 часа. В случай на забавяне, ще бъдете уведомени, чрез email, по телефон или съобщение през Viber чат, на посочен за контакт с Вас. За въпроси свързани с доставка не се колебайте да се свържете с нас. Цената за доставка се изчислява автоматично преди финализиране поръчката.

Начини на плащане:

  • Плащане в брой или с карта на куриер
  • Чрез кредитна или дебитна карта при получаване на пратката

ВАЖНО: Всички пратки се изпращат с опция преглед и трябва да бъдат прегледани от получателя на място в офис или в присъствието на куриер. SPORTNIHRANI не носи отговорност за счупена или повредена стока при транспорта, установена след предаването и от куриер към получател.

1 5