Тестостерон пропионат е мастноразтворим анаболен стероид за инжектиране. Ползва се най-много за спортни цели. Препарата е сравнително мек и притежава важни качества, които се ценят от всички, които го употребяват. Има репутация на анаболен стероид, който придава релефен вид на тялото и очертава мускулите в детайли. Освен за външен вид, тестостерон пропионат се използва за качества, необходими на състезателите: издържливост, сила, мускулна маса и бързина.

Какво е Тестостерон пропионат

Тестостерон пропионат е медикамент, класифициран като инжекционен анаболен стероид. Този препарат се употребявай най-често в цикли за релеф с комбинация с още един орален стероид.

Предлага се под формата на ампули или многодозови флакони за интрамускулно инжектиране, с търговски имена TestoRapid, Testosterone Propionate, Testaplex P100, Testovis, Testosterona P, Testabol Propionate 100, Testo P, Тестостерону, Testolin и други.

Действие

Повишава анаболните и андрогенните нива в съотношение 60/40, като бързината на действието му и краткотрайната работа в организма е причината за забързването на метаболизма. Много атлети, които са употребявали Тестостерон пропионат (наричан също накратко Проп), са споделяли за категорично установявения факт, че той забързва метаболизма повече от други подобни препарати. Реалното време за обръщение в организма е краткотрайно, работи от 4 - 72 часа (максимум три дни). Това е причината за необходимост от често инжектиране. За да се поддържат постоянно балансирани (по време на анаболен цикъл) нивата на Тестостерон пропионат в организма, употребяващите го инжектират средно три пъти седмично по 50 милиграма субстанция, като някои го слагат всекидневно по 50 мг или дори повече.

Ефект

 • Външен вид: релеф и мускулна маса в съотношение 70/30.
 • Професионална употреба в спорта: повишава нивата на азотния баланс и предизвиква сила и издържливост.

След колко време започва да работи Тестостенрон пропионат

Инжекцията в мускула на Тестостерон пропионат се разпространява в тялото и мозъка за по-малко от 3 минути, което значи, че тестостерон пропионат започва да работи веднага/моментално. Действието му продължава около един до три дни.

За какво се употребява Тестостерон пропионат

Приема на този тестостерон реализира натрупване на мускулна маса и стимулира силата, а релефа е най-видния ефект от приема на този стимулатор.

Заради факта, че може да бъде регулиран (действа краткотрайно) и да се избегнат изразените странични последици се счита, че това най-мекия образ на Тестостерон. Ползва се за релеф или комбиниран с други анаболни медикаменти за различни цели, тъй като задържа най-малко вода от всички останали естери на тестостерон. Той е универсален и може да се използва в почти всеки Стероидни цикли от SH | Спортни храни.

Употреба в цикъл

Тестостерон пропионат се инжектира обикновено в първите две или три седмици, три пъти седмично по 50 мг, с цел забързване на метаболизма (обмяна на веществата). Тази хитрост е споделена от Кирил Вълчев - Скалата преди повече от десет години, когато в България се заражда спорта Културизъм.

Трябва ли да се прави кардио по време на цикъл със Стромба и Тестостерон пропионат

Кардиото е задължително винаги, тъй като този вид тренировка забързва метаболима и усвояването на храната и анаболните медикаменти се осъществява по по-качествен начин.

Структура

imagefly

Пропаноат (Propanoate) или повече известен като пропионат (Propionate) е пропанова киселина минус един водороден йон - C2H5COO. Този инжекционен анаболен стероид се използва интрамускулно (информация за инжектиране на анаболни стероиди).

CAS No. 57-85-2
Химично име: Testosterone propionate
Синоними: Nasdol; Vulvan; Anertan; Enarmon;nsc9166; Orchiol; Telipex; Testrex; Tostrin; Androlon
CBN номер: CB0158888
Молекулна формула: C22H32O3
Молекулярно тегло: 344.49
MOL Файл: 57-85-2.mol

Тестостерон пропионат е бърз мастноразтворим инжекционен анаболен стероид. Действието му започва веднага, след инжектирането. С подобни на неговите анаболни качества са Винстрол депо и Тестостерон суспензия (водноразтворими инжекционни анаболни стероиди). Тестостерон пропионат не се задаржа дълго в организма. Действието му е краткотрайно и сериозните спортисти (състезатели), които ползват пропионат желаят най-вече сила и издръжливост. Тестостерон пропионат действа от 8 часа до едно денонощие и това предполага по-честото му инжектиране. След поставянето на инжекция с Тестостерон пропионат, по време на тренировката мускулите се напомпват кръв, обема и твърдостта им достигат нови висини. При допинг проба (на кръв и урина) не оставя следи. Тези негови качества правят Тестостерон пропионат един от най-популярните препарати и присъства в много стероидни цикли (анаболни системи за качване или други цели).

Комбиниране

propionateshtestfuture

Може да бъде комбиниран с абсолютно всички останали анаболни стероиди. Цикълът продължава от 8 до 10 седмици в зависимост от крайната цел. Ефекта му зависи и от комбинацията с останалите анаболни стероиди (орални или инжекционни).

Най-чести успешни комбинации са заедно с:

 • Anavar (Оксандролон);
 • Primobolan (Метенолон енантат);
 • Stromba (Станозолол).

Тестостероновият естер Пропионат е един от най-често използваните инжекционни анаболни стероиди, защото няма странични ефекти (с правилен прием) и може да бъде комбиниран с абсолютно всеки анаболен препарат в зависимост от крайната цел на атлета.

Продукти за комбинация с Тестостерон пропионат

Информация за Stanozolol (Стромба) - прием, комбиниране и цикъл Стромба - информация за прием, комбиниране и цикъл със StanozololТестостерон пропионат - информация за употреба, начин на прием и схеми Тестостерон пропионат - информация за употреба, схема, прием

Primobolan Depot (Bayer) - Примоболан депо

Primobolan Depot - Bayer (Метенолон енантат) - 100мг/мл

Oxandrolone (Анавар) - медикамент за орален прием - анаболен стероид Oxandrolone (Анавар) - анаболен стероид за орален приемМастерон (Drostanolone) - Дростанолон енантат, ди-пропионат Мастерон (Drostanolone) - Дростанолон енантат, ди-пропионатХормон на растежа (Соматропин) - Growth Hormone, пептиден хормон Хормон на растежа (Соматропин) - Growth Hormone, пептиден хормон

Най-добра комбинация

Категорично най-добрата комбинация, която изключва всякакви странични ефекти и даваща максимално качествен и количествен резултат е
Primobolan + Propionate. Курса с тези два маслени инжекционни разтвора, приложени наведнъж осъществяват пълния потенциал, който може да се извлече от анаболни стероиди за начинаещи билдери, целящи главно качество за сметка на количествена телесна маса.

Primobolan и Testosterone Propionate в добавка към тях с 30 мг орален Станозолол ще трансформират телесния вид непременно в положително видимо отражение. Немски лекари препоръчват тази комбинация като най-успешната за фитнес модели и киноартисти, които имат цел да изглеждат безупречно.

Абсурдни комбинации с Тестостерон пропионат

 • Тестостерон пропионат и Сустанон (продукт с няколко тестостерон естера) - излишна и неблагоприятна комбинация.

Други комбинации

 • Тестостерон пропионат с Туранабол - плътност, релеф, твърдост, издръжливост.
 • Тестостерон пропионат със Стромба (Stanozolol) - обем, твърдост и плътност;
 • Тестостерон пропионат с Анавар (Oxandrolone) - релеф, плътност, издръжливост;
 • Тестостерон пропионат с Нандролон деканоат (Deca-Durabolin) - мускулна маса, сила, обем;
 • Тестостерон пропионат с Метандрoстeнолон - обем, мускулна маса, твърдост;
 • Тестостерон пропионат и Тестостерон енантат - обем, сила, издръжливост;

Тестостерон пропионат е най-бързия тестостерон. Това е мастноразтворим анаболен стероид с андрогенни свойства, който ароматизира единствено във високи дози. Билдерите (хората, които тренират във фитнес залите) го инжектират три пъти седмично, през ден или всеки ден около 40 минути преди тренировка. Този чист анаболен препарат е предимно за бърз ефект, като повечето от използващите, го употребяват лятото или в периоди, когато се поддържат (времето, в което не приемат анаболни стероиди – почивката между циклите). Не се наблюдават странични ефекти, в нормални дози, като някой атлети го поставят дори всеки ден по 50 мг. Това, което се постига с тестостерон пропионат е цялосто повишаване на азотния баланс, някой споделят, че имат по-изразен релеф и това е разбираемо, логично. Релефа е заради забързания метаболизъм, а останалите положителни ефекти са вследствие на тестостерона, който е мъжки полов хормон, отговорен за редица важни процеси в тялото.

Период от годината за прием

 • Пролет - 92% потребление на тестостерон пропионат в цикъл на атлетите;
 • Лято - 100% потребление;
 • Есен - 52% ползваемост на анаболния продукт.

Най-честите периоди за прием на Тестостерон пропионат за единично ползване или в комбинация с други анаболни стероиди са пролет, лято и есен, като през тези сезони атлетите използват медикамента главно заради сравнително ниските му нива на андрогенност и качествата му като един от най-леките инжекционни препарати, които поддържат нивата на азотни измерения и тестостеронови норми стабилно сигурни! Зимата обикновенно Тестостерон пропионат е като допълнение в цикъл за мускулна маса и се използва в началото на Стероидни цикли от SH | Спортни храни с цел да бъде забързан метаболизма и осъществяването на успешен старт за Стероидни цикли от SH | Спортни храни.

Употреба и дози на прием

 • Понеделник - 50 мг (един час преди тренировка)
 • Сряда - 50 мг (един час преди тренировка)
 • Петък - 50 мг (един час преди тренировка)

Тестостерон пропионат се инжектира мускулно шейсет минути преди тренировка, най-често три пъти седмично (понеделник, сряда, петък). Дозите са 50 мг (повечето ампули съдържат точно това количество от субстанцията).

Употребява се в леката атлетика, главно маратонско бягане, спринт, хвърляне на копие и още много дисциплини.

Странични ефекти на Пропионат

Този инжекционен анаболен стероид има репутация на един от най-безопасните допинг продукти в спорта. В нормални дози, този препарат не предизвиква никакви странични ефекти. Преди и при употребата му е необходима проверка за нивата на тестостерон в организма. Когато приема този медикамент се прилага върху атлет с над нормалните показатели тестостерон в организма му са възможни неразположения.

Тестостерон пропионат е най-бързия тестостерон. Това е мастноразтворим анаболен стероид с андрогенни свойства, който ароматизира единствено във високи дози. Билдерите (хората, които тренират във фитнес залите) го инжектират три пъти седмично, през ден или всеки ден около 40 минути преди тренировка. Този чист анаболен препарат е предимно за бърз ефект, като повечето от използващите, го употребяват лятото или в периоди, когато се поддържат (времето, в което не приемат анаболни стероиди - почивката между циклите).

 • Информация за Тестостерон пропионат - прием, цена, комбиниране и употреба (всичко)

Последици и отрицателни реакции

Странични ефекти и последици не се наблюдават, въпреки опасенията на много начинаещи, защото преди всичко това е препарат, който се усвоява от мускулите и се изчиства относително бързо в организма. Не е токсичен за черния дроб, което го прави великолепен и предпочитан.

За последици или негативни свойства на този стероид е излишно да се коментира, но ако си слагате инжекция за пръв път, ще имате болка. Тази болка не е за умиране и е нормално да я почувствате през първите два или повече дни в мускула, където е инжектиран (най-често това е среден глутеус - гъза). Атлети си го слагат и в трицепса или рамото, но ние не препоръчваме мастноразтворими инжекции на други места освен в средния глутеус (горната външна част от задника).


Въпроси на зрители

 • Става ли тестостерон пропионата за след цикъл, за поддържане?
 • След цикъла, преди да продължа с пропионата, трябва ли да поставя Pregnyl (Прегнил) единици?
 • Как се поставя прегнила - информация