Анаболните стероиди са си изградили доста лоша репутация през годините и може би има защо. Те уголемяват сърцето, нарушават хормоналния баланс, причиняват акне и да не забравяме въздействието върху настроението. Като става въпрос за настроението, твърдението че причиняват агресивност у някои употребяващи е по-скоро мит отколкото факт. Стероидите влияят различно на различните хора, като вида на отделния препарат и дозата са от огромно значение. Имайки в предвид, че това са „мъжки хормони“ така да се каже е възможно да имат засилено въздействие върху психологията с изразени мъжки характеристики на поведение.

# Не е тайна, че мъжете са по-амбициозни, по-мотивирани, по-находчиви и може би по-агресивни от жените.

Sportnihrani - Секс 

Наблюдава се и тенденцията мъжете с по-висок тестостерон да бъдат по-привлекателни на женското съсловие и да имат повече сексуална мощ. Хората продължават да използват анаболни стероиди с най-различни цели. След всички негативи има и доста положителни ефекта на „зобенето“, които могат да превъзходят по тежест негативите ако са използвани правилно. С медицински цели за едно от нещата за които стероидите се предписват е импотентност и ниско либидо при мъжете. Повечето употребяващи използват много по големи дози от предписваните, като също така комбинират няколко вида стероиди за по-силен ефект.

Нормалният мъж на възраст между 20 и 30 години произвежда около 50 милиграма тестостерон на седмица. В подобен диапазон са и дозите предписани от лекаря. Повечето употребяващи вземат дози в размерите на около грам на седмица. Ако се направи сметка излиза, че имат в кръвта 20 пъти над нормалното за един мъж. Това води не само до така добре познатите положителни ефекти върху физиологията, като увеличена мускулна маса, регенерация на тъкан, издръжливост, загуба на мазнини, но и до психологични ефекти в резултат на високата концентрация на този хормон.

Не всички мъже имат гените които да им придадат вида и поведението на „един истински мъж“. Те може би биха изпитали най-големи ползи от употребата на стероиди, макар и да се налага да живеят със страничните ефекти на тези субстанции. Например увеличаване на гъстотата на брадата, удебеляване на гласа, повишена амбиция и фокус също могат да бъдат добре дошли като „тунинг елементи“ от употребата на Анаболни андрогенни стероиди. Някои изследвания сочат и увеличена скелетна маса. В крайна сметка ефектите до голяма степен зависят от дозата. Неприятните ефекти могат да бъдат избегнати ако се „карат дози“ в рамките на до 6 пъти над нормалното, което е 50 милиграма по 6. Прости сметки. Има голям риск от предубеждения и предразсъдъци, които забавят изследването на ползите от употребата на тези хормони.

Секс по време на стероиден цикъл (информация)