Оксандролон е анаболен стероид на таблетки, хапчета (синтетичен орален медикамент). Известен с търговски имена на продукти като Oxandrolone, Retoxan и други.

Анавар е синтетичен орален стероид с изцяло анаболни свойства. Химически-органично създаден, производен на дехидротестостерон (DHT) с кислороден атом (R-O-R) чрез заместване на втория въглерод и метилиране на 17-та позиция при алкилиране (химична реакция). Заради оралния начин на Стероидни цикли от SH | Спортни храни и ефекта върху организма на употребяващите го (най-често спортисти) са му създали репутация на най-удобния и безопасен анаболен стероид, с изцяло изключени възможнисти за негативни последствия.

Продукти със съдържание на Оксандролон, които работят

За първи път е синтезиран от Рафаел Папо в Searle Laboratories  (бившеето име на Pfizer/Файзер), с името Anavar (Анавар). Внесен е за употреба е в САЩ за първи път през 1964 година.

Съдържание

17β-hydroxy-17α-methyl-2-oxa-5α-androstan-3-one 
Какво е Оксандролон

Оксандролон (Oxandrolone) се използва масово, заради излишъка от андрогенни ефекти и странични действия. Този анаболен стероид не ароматизира и има реален анаболен ефект в комбинация най-често с Винстрол. С много ниска чернодробна токсичност, за която проучванията показват, че  с дневна доза от 20 до 60 милиграма за 12 седмици ми могло да бъде реализирано сравнително качествена трансформация на тялото и външния вид с видимо рязък релеф.

Цикъл за солов прием на Оксандролон

Схема с Oxandrolone (Anavar)

Почти винаги неизменно в употреба и еднакво с дозите на прием при Станозолол (Стромба)

Схема за прием на Анавар за шест седмичен курс

Дозите са стандартни, предназначени за средностатистически тип спортуващи лица, във възрастова граница от 20-40 години.

 Първа седмица20 мг на ден
10 мг сутрин и 10 мг 45 минути преди тренировка
 Втора седмица40 мг на ден
20 мг сутрин и 20 мг 45 минути преди тренировка
 Трета  и четвърта седмица60 мг на ден
20 мг сутрин, 20 мг 45 минути преди тренировка и 20 мг вечер преди лягане
 Пета седмица40 мг на ден
20 мг сутрин и 20 мг 45 минути преди тренировка
 Шеста седмица20 мг на ден
10 мг сутрин и 10 мг 45 минути преди тренировка

*Забележка за приемането
и комбиниране на Анавар със Стромба

Старта на прием с Оксандролон (Anavar) в комбинация в със Стромба (Stanozolol) се започва в началото на третата седмица. Текущата препоръка за комбинирането на Стромба и Анавар се осъществява по следния начин:

Приема на Станозолол (Stromba) е в началото на цикъла и след края на втората седмица - на следващия ден (началото на третата седмица) се добавя анаварът, продължавайки с двата медикамента заедно - по този начин курса на прием става общо осем седмици и след шестата се продължава единствено с Оксандролон (Anavar).

От първа до шеста седмица Stromba (Stanozolol) и от трета до осма седмица Anavar (Оксандролон).

Цена за орален цикъл с Оксандролон

Колко пари трябват за цикъл с Анавар (финансов бюджет за 6-седмици)

Анаболна система с Анавар (Oxandrolone) - необходимо количество от препарата за цялия курс

*Забележка: Цикъла е предназначен за мъже, които спортуват активно и не очакват магически резултат, а стимулиране и подобрение на външния вид и спортните си постижения.

В таблицата (виж по-горе) е изложена примерна схема за курс с Анавар (Оксандролон), която може да бъде ползвана от всеки мъж, целящ предимно качествена, а не количествена мускулна маса.
При жени дозите са на половина или по-малко. Използвайте консултирането със SH | Sportnihrani за лични питания.

Необходимото количество Анавар за успешно изгаряне на подкожни мазнини и премахване на водна задръжка с изграждане на качествена мускулна тъкан, червени и бели основни анатомични единици в човешкото тяло (за нарязване) от шест седмичен курс с Oxandrolone (Анавар) е с брой от 168 таблетки по 10 мг или 84 таблетки по 20 мг Оксандролон (Anavar). Това число конкретно значи две кутии Oxandrolone (Biotech Beijing) със 100 таблетки по 10 мг или три кутии Oxabolon Depot (pharm - tec.) в опаковка с 30 таблетки по 20 мг.

Цената за този цикъл е в порядъка от 279.00 лв - 300.00 лв, в зависимост от избора на конкретната фирма за дадения препарат. Например с две опаковки Oxandrolone (Biotech Beijing), тази система ще струва 279.00 лв, а с три опаковки Oxabolon Depot (pharm - tec.), програмата ще бъде с цена 300.00 лв.

Комбиниране на Oxandrolone (Anavar)

Анавар се употребява в две направления. Едното е релеф, а другото - сила!

След приема на Анавар се усеща сила моментално

Комбиниране на Анавар за релеф:

 • Станозолол (Stromba) - орален или инжекционен
 • Метенолон (Primoolan depot)
 • Кленбутерол (Spiropent, Ventipulmint)
 • Дростанолон (Мастерон) - орален или инжекционен

Действие на Анавар

Оксандролонът (Anavar) работи при всички - и мъже и жени. Действието му се изразява със снабдяване в мускулите на плътна материя от азотен баланс и твърдост, включително сила. Видимият резултат е освен споменатите ефекти - релеф. Анаварът придава чист вид на тялото и орелефява зоните. Той има свойството да премахва телесните мазнини и да повишава мощността в тренировките и издържливостта вдигане на тежести и много други спортни дейности. Стабилитета му е свързан с редица положителни качества, които му създават заключително устойчива репутация на най-безопасният анаболен стероид!

Оксандролон (Анавар) не повишава теглото, въпреки анаболните си свойства, дори когато се приема в големи дози. Комбнираната му употреба с други анаболни стероиди (най-често със Stromba) се прави с цел мускулна маса. При тази комбинация се получава повече качествена отколкото количествена мускулна маса (без водна задръжка).

Качества и особености

Оксандролон има качества да възстановява кожата и телесната тъкан при изгаряния (установено при академични изследвания). Неговите свойства се ползват най-много в спортната подготовка на пауълифтъри и културисти. Този препарат има действие подобно на диуретик, тъй като с приема му се усеща изхвърляне на излишна вода от организма. Тези негови свойства работят върху организма като средство, което може да се употребява за подобряване на външния вид.

Странични ефекти на Анавар (Оксандролон)

Този орален анаболен стероид (стимулатор) няма странични ефекти.

Анавар с активна субстанция Оксандролон е най-безопасния орален анаболен стероид, но както всяко лекарство - той също крие известни отговорности при несъобразената му употреба. Редки изключения с непланувано високи дози предизвиква реакцията му върху организма чрез намаляването на производството на LH (лутенизиращ хормон). Лутенизиращият хормон подтиква разпукването на зреещия фоликул, т.е. овулацията (единствено при жени). Когато доминантния фоликул достигне зрялост, хипофизата започва да отделя значително количество от лутеинизиращия хормон и това е така наречената фоликулярна фаза - фазата, в която се развива и расте един фоликул - доминантен, съдържащ яйциклетката. Хормона се произвежда от хипофизата, изследванията се правят с кръв и урина.

 • При жени лутеинизиращият хормон участва в регулация на менструален цикъл и производство на яйциклетки.
 • При мъже лутеинизиращият хормон участва в производство на тестостерон.

Анавар натоварва ли черния дроб

Анавар/Оксандролон е най-слабо токсичният анаболен стимулатор и не натоварва черния дроб - това е безобиден стероид, който може да бъде употребяван в широк спепкър от потребители. Във високи дози е силно анаболен и може да се ползва за получаване на мускулна маса заедно с други препарати.

Допълнителни ресурси

Клинични проучвания установяват, че при употреба на Оксандролон в нормални дози няма смущение върху естественото производство на тестостерон. При умерени количества с употреба на Анавар няма необходимост от протектори.

 • Нивото на естроген в организма не се повишава.
 • Не е токсичен за черния дроб.
 • Има силен ефект върху повишаването на хормона ендоген.

Оксандролон се синтезира от Дехидроепиандростерон (DHEA)

Дехидроепиандростерон (DHEA, по-точно didehydroepiandrosterone; запазена марка на OVARES), известен също като androstenolone или prasterone (INN), представлява 3β-hydroxyandrost-5-en-17-one or 5-androsten-3β-ol-17-one - важен ендогенен стероиден хормон, най-често срещаният циркулиращо стероиден хормон при хората. Произвежда се в надбъбречните жлези на половите органи, и мозъка. Има функциите на метаболитен - междинен агент в биосинтеза на андроген и естроген в усвояването на стероидите. DHEA разполага с разнообразие от потенциални биологични ефекти в себе си, чрез които се свързва с набор от ядрени и повърхностни клетъчни рецептори. Действа като невростероид.

Синтезиране на Оксандролон

Синтезиране на Оксандролон/Анавар (Орален анаболен стероид)

Ендогенна продукция на тестостерон

Ендогенния хормон е важен за трениращите активно атлети, за да повишат ендогенната си продукция на тестостерона, особено в края или след завършване на цикъл с ААС.
Адренокортикотропния хормон (АКТХ) повишава основно секрецията на глюкокортикостероидите и адреналните андрогени от надбъбречната кора. АКТХ се използва за диагноза на някои типове на надбъбречна недостатъчност и като противовъпалително средство. Някои спортисти може да използват АКТХ, за да повишат секрецията на ендогенните глюкокортикоиди и анаболни ефекти за по-силен резултат.

Допинг проба с Анавар

Анавара стои в тялото 3 седмици

Оксандролон (Anavar) остава в организма до три седмици.
Бионаличностите му са активни за най-кратко време от всички анаболни и андрогенни стероиди.

Краткия му престой при допинг пробата преди състезания е сведена до нищо.

Това положително качество в професионалния спорт е допълнителен негов плюс.

Дози на прием при мъже и жени

 • При мъже: оптималната доза за дневен прием е 30 - 60 мг.
 • При жени: нормалната дневна доза е от 10 - 25 мг.

Анаварът има редица свойства, от които:

 • Не задържа вода в организма
 • Не натоварва черния дроб (възможна е употреба в големи дози - над 100 мг дневно)

Най-честите дози при Оксандролон (Anavar) в комбинация или самостоятелно е 50 мг, разделени на няколко приема (сутрин, обед и вечер).

Бременност и кърмене

Не се препоръчва употреба на Оксандролон или каквито и да е синтетични медикаменти по време на бременност и кърмене, освен с изрична препоръка от медицинско лице (лекар или фармацевт).

Любопитно проучване

Проучване на професори и медици от Швейцария установява, че при изгаряния на кожата при пациенти с 40%  щета от общата им телесна повърхност, чрез употреба на Оксандролон са подобрили състоянието си, консервираната мускулна маса и намаленото време на хоспитализация (престой в болница). Типа хора е разнороден в съотношение пол и възраст.

Анавара има качество да възстановява по изключителен начин мускувните влакна, кожа и телесна маса. В потреблението му със спортна цел, този анаболен стимулатор придава релефен вид на мускулите и тялото изглежда нарязано/нацепено.

Съхранение на Оксандролон (Anavar)

Анавар се съхранява при стайна температура  16 - 28 градуса на тъмно, недостъпно за деца място. Срока на годност е изписан върху опаковката и блистерите на продукта.

Анавар - каталог с Oxandrolone (Anavar) продукти

Към орални анаболни и андрогенни стероиди - каталог с хапчета и таблетки

Информация за Тестостерон пропионат (всичко)

Още допълнителна информация за Анавар, Оксандролон