Какво представлява Деката

Deca-Durabolin (Organon) - 5x200mg, 100мг/мл нандролонов деканоат. Мастноразтворим анаболен стероид, за интрамускулно приложение - широко разпространен в професионалния спорт

Deca-Durabolin (Organon) - 5x200mg, 100мг/мл нандролонов деканоат. Мастноразтворим анаболен стероид, за интрамускулно приложение - широко разпространен в професионалния спорт

Анаболен стероид за мускулно инжектиране. Среща се с имената Ретаболил, Дурабол, Дураболин, Деканоат, Нандролонов деканоат, Дека-Дураболин, Декабол, Нандро-250 и други.

Активното вещество на този анаболен стероид е Нандролон деканоат (Nandrolone, 17β-Hydroxyestra-4-en-3-one) е силен анаболен стероид със слабо андрогенни свойства. Действието му се развива постепенно - до 3 дни, достига максимума си на действие на седмия ден и действа около три седмици.

Тъй като е 17-алкалиран препарат, не представлява опасност за черния дроб, т.е. не е хепатоксичен. Това го прави отличен за покачване на мускулна маса и увеличаване на силата. Основните положителни черти, заради който Нандролонът (Deca-Durabolin) е толкова популярен стероид, са два. Първият е, че действа на всички хора независимо от пола, възрастта и теглото. Вторият много важен е, че не е опасен за черния дроб.

Ползва се в Стероидни цикли от SH | Спортни храни с други анаболни стероиди, най-често с цел мускулна маса в основен период на подготовка при състезатели и любители на културизма.

Ретаболил, Дека при диабет

Нандролоновият деканоат - Ретаболил, Дека-Дураболин би могъл да намали глюкозния толеранс. Препоръчително е да се направи лична консултация с ендокринолог, преди употребата на Deca-Durabolin, въпреки че в повечето случаи страничните действия са напълно изключени.

Обща информация за Нандролон, Deca-Durabolin

Нандролонът е използван от спортистите по цял свят предимно за трупане на маса в основния период. Главен негов плюсов фактор е, че повишава биосинтеза на протеин, от което идва и така желаното увеличаване на мускулите. Намалява количеството на катаболния хормон кортизол, увеличава обмяната на веществата като подобрява циркулацията на кръвта в тялото; също така повишава сексуалното желание както при мъжете, така и при жените.

Дека-дураболин (Нандролон деканоат) оказва влияние върху естественото производство на тестостерон, въпреки че не прилича на другите тестостеронови препарати. Някои спортисти споделят, че след приема му престават болките в ставите, което се дължи на задържането на вода в организма. При този стероид добитата маса се губи малко по-трудно, отколкото при други анаболи особено ако тренировките са сериозни и интензивни. Много спортисти създадоха уникални тела чрез този стероид, който по последни данни е най-широко използваният и най-достъпният.

Дозировка: Оптималният прием за спортисти е от 300 - 500 мг седмично. Интервалът на инжектирането не е от голямо значение, тъй като активното вещество се разгражда в организма бавно, за 4-5 седмици. Обичайно и най-често инжектирането се прави е един-два пъти седмично. Препоръчва се Стероидни цикли от SH | Спортни храни да е 6 до 8 седмици като почти винаги се комбинира с още препарати.

Една от най-старите и разпространени схеми е комбинирането с Метан (Methandrostenolon, Methandienone) и тестостерон естери като Омнадрен, Сустанон 250, Тестостерон пропионат, Тестостерон енантат и др.). Друго важно нещо е, че Дека-дураболинът се изчиства от организма изключително трудно. До 8 месеца след поставянето на последната ампула, може да бъде даден положителен допинг тест.

Примерна схема за спортисти:

  • Дека (Нандролон): 400-600 мг седмично
  • Тестостерон Енантат (Депо): 500-750 мг седмично
  • Дианабол (Метандростенолон): 30-45 мг дневно

Систематично (IUPAC) име: 17β-Hydroxyestra-4-en-3-one

Систематично (IUPAC) име: 17β-Hydroxyestra-4-en-3-one

Дека-Дураболин, Ретаболил, Норма Дека, Дурабол, Нандролон и др. е произведен за първи път през 1959 година от Органон. Активната му съставка е нандролон деканоат. Първоначалното му предлагане е в ампули от 1 мл със съдържание на 50 мг от генеричната съставка. Днес най-широко предлагане има 2 мл. шишенце с активна субстанция 200 мг, а все по-често се появява 10 мл разфасовки със съдържание на 250 мг/ мл.

Заради много от изпратени запитвания каква е разликата между Deca-Durabolin (Organon), Nandrolone Decanoate (Deca Norma) и останалите инжекционни препарати с активна съставка Нандролон деканоат - всички анаболни стероиди в SH | Sportnihrani с тази активна съставка са еднакви, като разликата е единствено във фирмата на производителя. Въпрос на личен избор е кой продукт ще предпочетете.

Подобни продукти: Deca-Durabolin (Organon), Nandrolona (Balkan Pharmaceuticals), Decaplex 300 (Axiolabs)

Днес на пазара има над дванадесет лекарства, който съдържат тази съставка. В началото на производството му се говорело, че олимпийските комитети и националните спортни организации спонсорират разработването на препарата, това разбира се оказват само слухове.

Deca-Durabolin сериозна засилва сексуалното желание при жените, без странични ефекти. Това е стероид, който няма странични ефекти ако бъде използван прецизно, с точна дозировка. Можете да попитате тук.

Кога започва да действа?

Просто трябва да изчакате да се достигне необходимото количествено натрупване на веществото в клетките. Това се случва обикнковено около десетата седмица. Тогава ще усетите прилив на сила. Деката започва да работи още след втората инжекция, но ефекта се усеща едва след няколко седмици, тъй като нандролона е бавен инжекционен стероид, който работи с натрупване.

Ретаболилът е инжекционен анаболен стероид със силен анаболен ефект и слаби андрогенни свойства.Това го прави отличен препарат за покачване на мускулната маса и увеличаване на силата. Основните плюсове, заради който Деката е толкова популярен стероид, са два. Първият е, че действа на повечето хора независимо от пола, възрастта и теглото, а вторият, много важен, че не е опасен за черния дроб. Ретаболилът е използван от спортистите по цял свят предимно за трупане на маса в основния период. Основен негов плюс е, че повишава белтъчния синтез, от което идва и така желаното увеличаване на мускулите. Намалява количеството на катаболния хормон кортизол, увеличава обмяната на веществата, като подобрява циркулацията на кръвта в тялото, също така повишава сексуалното желание както при мъжете, така и при жените.Дека-дураболин оказва влияние върху естественото производство на тестостерон, въпреки че не прилича на другите тестостеронови препарати. Някои спортисти споделят, че след приема му престават болките в ставите, което се дължи на задържането на вода в организма. При този стероид добитата маса се губи малко по - трудно, отколкото при други такива, особено ако тренировките са сериозни и интензивни. Много спортисти създадоха уникални тела чрез този стероид, който по последни данни е най-широко използваният и най-достъпният.

Ампулите Nandrolone се инжектират интрамускулно.

Сигурно много от вас вече се питат къде и за колко могат да си закупят този препарат, но нека преди това поговорим за страничните му ефекти.Повечето от тях са стандартните за стероидите. При продължително прилагане е възможно да се наблюдават гадене, повръщане, загуба на апетит, промяна в половото влечение, акне, застой на жлъчката (холестаза), жълтеница, задръжка на течности, повишено ниво на калций, нарушения в растежа на костите.

При жени, ако се приемат високи дози, е възможна засилена проява на характерните мъжки белези, включително промяна на гласа, окосмяване и липса на менструация (аменорея).

При мъже е възможно намаляване количеството на спермата, уголемяване на млечните жлези или пениса и чести ерекции в предпубертетната възраст.

След спиране на употребата тези симптоми изчезват спонтанно.

Пробните изследвания на чернодробната функция могат да дадат положителни резултати, в редки случаи има съобщения за поява на тумори на черния дроб при продължително лечение с анаболни стероиди.

Терапията с Дека-дураболин не влияе върху функцията на жизненоважните органи (черен дроб, бъбреци). Deca-durabolin трябва да се прилага с повишено внимание при пациенти със сърдечно-съдови, чернодробни и бъбречни заболявания, както и при болни с епилепсия, мигрена или глаукома. Поради опасността от задръжка на натрий и вода, по време на лечението с Deca се препоръчва по-засилен контрол на вътреочното налягане.

Възможно е да има отклонения от нормалните стойности в резултатите от чернодробните проби (напр. бромсулфалейн), ето защо показателите за чернодробната функция трябва да се проверяват на всеки четири седмици от лечението. Ефектът след първата инжекция на Дека започва след 3 дни, достига пик след 7 до 9 ден и продължава три седмици. Важно е да знаем това при изготвянето на стероидната схема. Повечето запознати билдери приемат 300 до 500 мг седмично, което излиза доста скъпо. Според някой лекари не е толкова важна дозата, колкото времето и начина на приемане. Затова тук е моментът да напомня да не се доверявате на съмнителни схеми, получени от съмнителни спортисти, така най-малко рискувате да си дадете парите за нищо. Препоръчва се цикълът да е 6 до 8 седмици, като комбинирането му с други препарати е много удачно.Една от най-старите и разпространени схеми е комбинирането с Метан ( Вionabol, Methandrostenolon, Methandienone) и тестостерон естери (Омнадрен, Sustanon, Testosterone propionateEnantate и др.).

Друго важно нещо, което трябва да знаете е, че Дека-дураболинът се изчиства от организма изключително трудно, дори 18 месеца след поставянето на последната ампула може да дадете положителен допинг тест. Затова, ако има вероятност да минавате такъв, по-добре не рискувайте.

Деката се съхранява на тъмно и хладно място. Когато е на прекалено хладно, на дъното се образува утайка. Важно е да се инжектира само прозрачен разтвор, затова загрейте ампулата в топла вода, докато кристалите се разтворят. Понеже, както споменахме, Ретаболилът е изключително използван препарат, негови ментета на черния пазар не са изключения. Датата на производство трябва да е очевидно отпечатана на ампулата. Друга хитрост е заличаване датата на срока на годност.

Основна информация

Дека-Дураболин (Deca-Durobolin), Ретаболил, Норма Дека, Дурабол, Нандролон и др. е произведен за първи път през 1959 година от Органон. Активната съставка е нандролон деканоат. Първоначалното му предлагане е в ампули от 1 мл със съдържание на 50 мг от генеричната съставка. Най-широко предлагане в наши дни има 2 мл. шишенце с активна субстанция 200 мг, а все по-често се появява 10 мл разфасовки със съдържание на 250 мг/ мл. . Препаратът обикновено се инжектира веднъж седмично. Оптималните дози варират между 200mg. и 600mg. седмично. От практична гледна точка 400mg. седмично е препоръчително в комбинация с други стероиди. Резултатите се наблюдават обикновено след няколко седмици. Полуразпадът на Дека-Дуроболин се извършва за период от 6-7дни. Препаратът остава метаболити в организма до 18 месеца, а това е важно да се знае при при тест за стероиди. Дека-Дуроболин се съхранява на тъмно и хладно място. Когато е на прекалено хладно, на дъното се образува утайка. Важно е да се инжектира само прозрачен разтвор, затова ампулата трябва да се загрее предварително в топла вода, докато кристалите се разтворят. Ретаболилът е изключително използван препарат и негови ментета на черния пазар не са изключения. Датата на производство трябва да е очевидно отпечатана на ампулата.

Плюсове

Ретаболилът е инжекционен анаболен стероид със силен анаболен ефект и слаби андрогенни свойства.Именно тези му качества го правят отличен препарат за покачване на мускулната маса и, съответно, увеличаване на силата. Основните плюсове, заради които Дека Дуроболинът е толкова популярен стероид, са два.

  • Действа на повечето хора независимо от пола, възрастта и теглото;
  • Не е опасен за черния дроб

Ретаболилът е използван от спортистите по цял свят основно за трупане на маса в основния период. Основен му плюс е, че повишава белтъчния синтез, а от това следва желаното увеличаване на мускулите. Ретаболилът намалява количеството на катаболния хормон кортизол, увеличава обмяната на веществата, като подобрява циркулацията на кръвта в тялото, също така повишава сексуалното желание както при мъжете, така и при жените. Deca-Durabolin оказва влияние върху естественото производство на тестостерон, въпреки че не прилича на други тестостеронови препарати. Често срещан ефект след приема му е преставането на болките в ставите, което пък се дължи на задържането на вода в организма. При употребата на Deca-Durabolin добитата маса се губи по-трудно, отколкото при други стероиди (естествено, при наличие на сериозни и интензивни тренировки). По последни данни Deca-Durabolin е най-широко използваният и най-достъпният анаболен стероид.

Минуси

Повечето от минусите са стандартните за стероидите. При продължително прилагане е възможно да се наблюдават гадене, повръщане, загуба на апетит, промяна в половото влечение, акне, застой на жлъчката (холестаза), жълтеница, задръжка на течности, повишено ниво на калций, нарушения в растежа на костите.

При жени, ако се приемат високи дози, е възможна засилена проява на характерните мъжки белези, включително промяна на гласа, окосмяване и липса на менструация (аменорея).

При мъже е възможно намаляване количеството на спермата, уголемяване на млечните жлези или пениса и чести ерекции в предпубертетната възраст. След спиране на употребата симптомите изчезват спонтанно.