Меланотан - Пептиден хормон за потъмняване на тена

химична структура на меланотан

Меланотан II работи чрез стимулиране на алфа-МСХ рецептора. Това е рецептор, който пройзвежда меланин, който спомага за потъмняване на кожата. Поради тази стимулация, употребяващият ще почернее повече и по-лесно. Друго негово свойство е да предизвиква ерекция.


Общи данни за пептидния хормон Меланотан II

В организма има няколко алфа-МСХ рецептори. Melanotan II функционира, стимулирайки МЦ1-5 рецептора, което промотира потъмняване на кожата и стимулирайки МЦ4 рецептора, което води до повишена еректилна функция.

Макар клиничните проучвания да демонстрират обещаващи резултати, що се касае до способността на Melanotan Bionica да третира еректилна дисфункция, той така и не е одобрен за употреба от хора.

Melanotan II е синтетичен аналог на пептидния хормон α-меланоцит-стимулиращ хормон (α-MSH), който стимулира меланогенезата и увеличава сексуалната възбуда.

Той беше в процес на разработване като кандидат за лекарства при женска сексуална дисфункция и еректилна дисфункция, но клиничното развитие спря до 2003 г., а от 2018 г. търговското развитие е в застой и истинския Melanotan може да бъде намерен изключително трудно.

Нелицензирани, непроверени или измамни продукти, продавани като „Melanotan II“, се намират в Melanotan II се свеждат до по-лесно и бързо почерняване, и по-добра ерекция.

Ефектът по потъмняване на кожата може да бъде забелязан още след първите дни (ако разбира се, приемащият се излага на слънце или използва солариум), като осезаема разлика ще се види след няколко седмици. Колкото по-дълго се използва Меланотан II, толко по-тъмна ще стане кожата.

Ефектът на Melanotan II върху еректилната функция започва да се усеща 4-6 часа след приема му и е с продължителност от 6-12 часа, в зависимост от човека.

Странични ефекти на Melanotan II

Най-често срещания страничен ефект при употреба на Меланотан II е подтискане на апетита, като при някой хора могат да се наблюдават чувство на гадене и умора. Но за други това може да бъде удобен начин за сваляне на килограми и отслабване.

Друг страничен ефект, който може да се наблюдава е потъмняване на косата, което не би било значително. В някой случай, употребата на Меланотан II може да доведе и до потъмняване на съществуващи по тялото бенки, като това е нещо за което всеки които приема този пептид, трябва да следи.

Начин на употреба Melanotan II

Меланотан II представлява бях прах, който трябва да бъде развотрен в бактериостатична вода. Melanotan Bionica може да бъде инжектиран, както подкожно, така и мускулно, като подкожното инжектиране е предпочитания избор на потребителите. Меланотан II трябва да бъде съхраняван в хладилник през цялото време, като веднъж смесен с бактериостатичната вода, той би запазил потентността си максимум 30 дни.

Въпроси и отговори, митове за Melanotan 2

Може ли да лекува еректилна дисфункция Меланотан?

В първа фаза на клинично проучване, за изучаване на преките ефекти от Меланотан 2 при здрави хора през 1996 г., включва трима мъже.  Резултатите показват, че Melanotan II е в състояние да създаде тен, без излагане на слънце, чрез подкожни инжекции с пет ниски дози всеки ден.

Страничните ефекти, които са докладвани, включват: леко гадене и спонтанни ерекции на пениса. Така че, да Меланотан 2 има ефект на афродизиак и повишава либидото.

По-късно през 1998 г, Университета публикувано друго изследване в което участват двама мъже, страдащи от психогенна еректилна дисфункция.

Отново се вижда, че Меланотан 2 е способен да инициира ерекция при мъже страдащи от еректилна дисфункция (ЕД). Страничните ефекти са управляеми докато дозата е не повече от 0,025 мг на килограм телесно тегло.

Друго, трето изследване, публикувано през 2000г, също така изкарва заключението, че Меланотан 2 е в състояние да предизвика ерекция при пациенти страдащи от еректлна дисфункция..

Така че, да Melanotan II е възможно да бъде използван за лечение на ЕД, под медицинско наблюдение.

Може ли да се отслабне с Меланотан II

Няма убедителни доказателства от клинични проучвания с Melanotan, които да докажат, че Melanotan Bionica може да се използва като средство за отслабване. Въпреки това, в мнго форуми и сайтове се пропагандира използването на пептида като средство за отслабване.

Излаганите причини са, че Melanotan II намалява апетита, което в крайна сметка би могло да доведе до загуба на тегло. Истината е, че не с тази цел е разработен Меланотан 2. Намаленият апетит е страничен ефект от това съединение и използването му с подобна цел би било несъобразена.

Продукти с активна съставка Melanotan II